7 weetjes over wasparfum

Wasparfum Hypno Casa

7 weetjes over wasparfum

1. Hoe kan ik het beste ruiken?

We zijn geneigd om rechtstreeks aan een flesje te ruiken, maar helaas is dit niet de beste manier. Als je aan een flesje ruikt, ruik je enkel de topnoten. Deze vervliegen het snelst. De hart- en basisnoten gaan zo aan je voorbij, terwijl dit net de geuren zijn die het langst blijven hangen.

Dit is vaak de reden waarom mensen aangeven een geur fijner te vinden wanneer ze er effectief mee gewassen hebben.

Je kan wasparfum dus het beste kiezen/ruiken door ermee te wassen. Eventueel kan je ook een kleine dosis mengen met water & dit in een ruimte sprayen.

2. Hoeveel geuren wasparfum kan ik achter elkaar ruiken?

We gaan op zoek naar een nieuwe geur & ruiken aan alle flesjes. Dit is niet de meest ideale manier om geur te kiezen. Ten eerste geeft het ruiken aan het flesje een vertekend beeld, ten tweede raakt ons geurorgaan in de war. Op een bepaald moment zal je het gevoel hebben dat alle geuren op elkaar lijken. Het is aan te raden om tussen de 3 à 5 geuren te proberen & dan een geurpauze in te lassen. Intens ruiken aan koffiebonen kan bijvoorbeeld helpen om de geur in je neus te neutraliseren.

3. Waar en hoelang kan ik wasparfum bewaren?

Je plaatst de fles best op een droge plek bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat het niet in zonlicht en uit de buurt van de verwarming staat. Extreme kou en warmte brengt het evenwicht van de oliën in de war & veranderen de geur. Je kan er best voor kiezen om de fles in een lade te bewaren.

Indien je wasparfum – na opening – op de goede manier bewaart, kan het zo’n 18 maanden gebruikt worden. Nadien wordt het niet slecht, maar verliest de geur z’n intensiteit. Zorg er ook altijd voor dat je de fles even schudt voor gebruik.

4. Is het verstandig om wasparfum online te kopen?

Geur online kopen is zeker geen probleem. Als de beschrijving je goed bevalt, zal de geur dat meestal ook doen. Onze geurwijzer kan je zeker helpen om een keuze te maken.

Nog niet vertrouwd met wasparfum? Dan raad ik je aan om eerst kennis te maken d.m.v. een proefpakket (Hypno Casa of Il bucato di Adele). Zo kan je de verschillende geuren eerst uitproberen om nadien een groter formaat te bestellen.

Geurwijzer wasparfum frisse geur 21.166 x 10 cm 15 x 5 cm 1 Klaverhand

5. Kan ik wasparfum aanpassen aan het seizoen?

Absoluut. Het is zelfs leuk om je stijl een nieuwe richting te geven. Je kan het vergelijken met je garderobe die wijzigt. Tijdens de winter kan je gaan voor warme noten, zoals bijvoorbeeld vanille, hout & specerijen. In de zomer is het dan weer fijn om frisse & lichte geuren te kiezen.

In de geurwijzer “welk seizoenstype ben jij?” heb ik de wasgeuren per seizoen ingedeeld. Uiteraard kan je eender welke geur tijdens elk seizoen gebruiken, maar het geeft je wel een leuke indicatie om je wasroutine per seizoen een andere geurtoets te geven. Het is trouwens ook leuk om uit te zoeken of jij een vast seizoenstype bent of net niet.

geurwijzer seizoenstype geur

6. Waarom ruikt dezelfde wasparfum anders bij anderen?

Ongetwijfeld zal jij het ook al gemerkt hebben. Dezelfde geur zal bij je beste vriend(in) anders ruiken dan bij jezelf. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de chemie van je huid, maar ook door de verschillende geuropstapelingen per dag. Geur kan beïnvloed worden door het gebruik van douchegel, lotions, shampoo, conditioner, deodorant,…

Het is dus niet zo’n goed idee om geur te kiezen omdat je ‘m zo lekker vindt ruiken bij iemand anders.

7. Zijn natuurlijke geuren beter dan kunstmatige?

Wasparfum bestaat uit een kunstmatige/synthetische samenstelling. Vaak denken we dat volledig natuurlijke geuren beter zijn van kwaliteit, maar ze zijn net veel beperkter. Niet alleen in houdbaarheid, maar ook in stabiliteit (ze kunnen aangetast worden door zonlicht en andere ingrediënten).

Ook lijken natuurlijke parfums betrouwbaarder maar het zegt niets over hoe goed het werkt voor je huid. De kans op een allergische reactie is zelfs groter bij een volledig natuurlijke parfum dan bij een synthetische.

Daarom zoekt de parfumindustrie steeds meer naar een evenwicht tussen natuurlijke & synthetische bestanddelen. Baby Talco Wash, Dolce Vaniglia Wash & de 3 BIO-wasparfums zijn hier alvast mooie voorbeelden van. Het zijn allemaal wasparfums die een combinatie bevatten van natuurlijke en synthetische parfums. Dit zorgt ervoor dat ze ook dermatologisch zijn getest en zacht zijn voor de huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − dertien =