Beter slapen door een lekkere geur

Beter slapen door geur

Beter slapen door een lekkere geur

Slapen heeft veel invloed op hoe we ons voelen, op onze dagelijkse bezigheden en gezondheid. En toch zijn er veel mensen met slaapproblemen. Er bestaan verschillende methoden om beter te slapen zoals het aanpassen van de slaaproutine, meditatie en zelfs het gebruik van slaapmedicatie. Maar wist je dat geur ook een belangrijke rol kan spelen bij het verbeteren van de kwaliteit van onze slaap?

Om rustig te slapen, is ontspanning nodig. Laat net dat vaak het probleem zijn. We geven je graag wat tips om je te helpen relaxen d.m.v. geur. Het zal je slaappatroon ten goede komen.

Geur kan je helpen ontspannen

Hieronder geven we je een paar geurtips die je slaap kunnen bevorderen, maar het is vooral belangrijk dat je een geur kiest die helemaal bij jou past.

· Lavendel: staat bekend om zijn ontspannende en rustgevende eigenschappen. Je kan bijvoorbeeld een warm pittenkussen met lavendelgeur gebruiken.

· Kamille: bevat kalmerend eigenschappen en is daarom een populaire geur om te slapen. Een kop kamillethee voor het slapen, zal je lichaam helpen ontspannen.

· Sandelhout: een rustgevende en kalmerende geur, die de slaap bevordert en angsten vermindert. Voor het slapen kan je bijvoorbeeld sandelhout geurolie in een diffuser verdampen of een kaars met de geur van sandelhout branden.

· Eucalyptus: heeft verfrissende en verkwikkende eigenschappen, maar het kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst en het bevorderen van een diepere slaap.

· Home blend Sleep & Dreams: een blend die je eenvoudig kan verdampen om goed en diep te slapen. Door de samengestelde ingrediënten ervaar je veiligheid waardoor je je eenvoudiger kunt overgeven aan slaap.

Tip: tijdens het verdampen van geurolie of tijdens het branden van een geurkaars zoek je best een plekje op waar je rust kan vinden. Neem er eventueel een blad papier bij om de dag te overlopen (en vooral: leg je gsm aan de kant want blauw licht maakt je brein te actief). Schrijf alle dingen op waar je mee zit, alle gedachten die in je opkomen. Dit helpt om te kunnen loslaten en dus te ontspannen.

Roomsprays ondersteunen je slaap

Ook een roomspray met etherische olie kan helpen. We gaan niet beweren dat het dé oplossing is, maar het ondersteunt je wel om te ontspannen en rustiger te worden. Het geeft een veilig en geborgen gevoel, net wat je nodig hebt om goed te slapen. De roomsprays Zen & Silence en Pillow Mist helpen je te relaxen en de slaap te bevorderen.

Voor kleine kinderen kan je ook roomspray Sterrenstof of Slaap Schaapje veilig gebruiken.

Ventileer je slaapkamer goed

Gemiddeld spenderen we 7 à 8 uur in de slaapkamer, dus is het belangrijk om telkens weer verse lucht in de kamer te brengen. Dit zorgt niet alleen voor een betere luchtkwaliteit en frisse geur, maar ook voor een gezonde en zorgeloze nachtrust. Vergeet niet te ventileren tijdens de koude dagen, want wist je dat je van koude lucht beter slaapt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − vijf =