DIY zeep maken: alles in 1 box

203598169 2947039282243724 2862656207429146156 n klaverHand

Creatief, dat ben ik! Maar helaas niet altijd met mijn kinderen… Knutselen & experimenteren vraagt tijd & dat heb ik niet vaak. Want geef nu toe, je moet er toch steeds een hele activiteit van maken: bedenken wat je gaat maken, materiaal zoeken, knutseltafel voorzien, knoeien & weer opruimen (wat vaak langer duurt dan de activiteit zelf).

Onze DIY box om zeep te maken is de oplossing!

Want ik weet nog dat ik het als kind geweldig vond om zelf te experimenteren met kleuren en geuren.
Zo kwam ik op het idee om DIY pakketjes te maken. Boxen met alle benodigdheden, weinig opruimwerk & waarbij kinderen zelf een cadeau kunnen maken voor zichzelf, ouders, grootouders, juf, meter, peter,… Zo hebben ze dubbel plezier: creëren & geven!

Weekends & vakanties… De ideale momenten om met je kroost aan de slag te gaan, en dat deden we uiteraard zelf ook! Onze DIY zeepbox is ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar, maar onze dochter van 3 wou uiteraard ook meedoen. Ik ga je al verklappen: geen probleem mits de nodige begeleiding!

Vol goede moed zijn we aan ons zeepexperiment begonnen. Onze kinderen waren super enthousiast!
Het leuke aan deze box is dat alle materialen in het pakket zitten, de tijd die je hiervoor anders nodig hebt, is dus al uitgespaard. Geen gedoe om naar de winkel te hollen om al het knutselgerief uit te zoeken, dat is dus al een dikke plus.

De eerste stap was om de gietzeep in stukjes te snijden. Dat gaat zeer makkelijk omdat de zeep niet hard is. We hebben net geen 1/4 van de gietzeep gesneden om van start te gaan. Achteraf gezien was dat net voldoende, goed geschat dus! De andere stappen staan erg duidelijk beschreven in de handleiding.

Het experiment kon beginnen! Het was al “WAUW” toen de blokjes zeep smolten in de microgolf, maar het werd nog meer “WAUW” toen de kindjes kleurtjes mochten toevoegen.
Stef koos voor blauw én heel wat parfum. Mila koos om kleurtjes te mengen: blauw & rood… Ah ja, want paars is haar lievelingskleur!
De vanilleparfum die in het pakket zit, is op natuurlijke basis. Dit zorgt ervoor dat de kans klein is dat de huid allergisch reageert bij gebruik van je zelfgemaakt zeepje. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat parfum ervoor zorgt dat de kleuren wat donkerder worden na een tijdje.

Ondertussen had Stef zijn siliconen mal al volgegoten, toen hij eigenlijk nog wat geel wou toevoegen. Geen probleem, doe maar… Het gaf een leuk effect!
En geloof het of niet: er was ondertussen nog niets gemorst & onze kindjes bleven hun volle aandacht behouden.

Als de siliconen figuurtjes vol zijn, moeten ze stollen! Hoe kleiner de mal, hoe sneller de zeep stolt. Maar je kan ongeveer 30 minuten rekenen. Als je het stolproces graag wil versnellen, kan je de mal ook even in de koelkast zetten. En ondertussen kan alles opgeruimd worden (al is dat opruimwerk écht niet veel! Amper 5 minuten).

Tijd om de zeepjes uit hun mal te halen… Super eenvoudig, ze komen er zo uit. En dan zou je die verwonderde gezichtjes eens moeten zien! Ze glunderen van trots want ze hebben ZELF hun zeepje gemaakt.
En als ouder is het ook fijn om te weten dat ze zich heerlijk kunnen wassen met hypoallergene zeep. Zeep van superkwaliteit!

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om je zelfgemaakt zeepje cadeau te geven! Er zitten 2 transparante zakjes & 2 cadeaukaartjes in de DIY box.

Conclusie:
1. Een plezierige activiteit voor je kind: heel eenvoudig, geen geknoei & weinig opruimwerk.
2. Leren & experimenteren met zeep
3. Een eigen gemaakt geschenk (waar je kind fier op mag zijn!)
4. Blije kindjes & een waardevol kadootje voor juf, meester, oma, opa, mama, papa… OF zichzelf! 🎁

Alle DIY boxen vind je hier:
https://www.klaverhand.be/diy-zeep-maken/

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =