Drogist met etherische olie: wegwijzer

Drogist met etherische olie wegwijzer

Drogist met etherische olie: wegwijzer

Aromatherapie kan een goede ondersteuning bieden bij het welbevinden van kinderen en volwassenen. Je kan etherische olie verdampen d.m.v. een diffuser, maar pure etherische olie gebruik je best niet rechtstreeks op de huid. Daarvoor bestaan er kant en klaar producten in de vorm van sprays, rollers of balsems. Deze producten zijn gemaakt op basis van etherische olie en draagoliën die je kunnen helpen bij hoofdpijn, hooikoorts, droge huid en andere kwaaltjes.

In deze blog willen we je wegwijs maken tussen alle verschillende producten. We leggen je graag uit waarvoor je ze kan gebruiken en wie er baat bij kan hebben. We hebben een handige onderverdeling gemaakt voor het zomerseizoen, snottenbellenseizoen, wat te doen bij hoofdpijn en bij spierpijn. En als laatste lees je welke etherische olie ondersteunend werkt om rustiger te slapen. Onderaan deze blog vind je trouwens een handig schema dat alles eenvoudig voor je samenvat.

Handig tijdens het zomerseizoen

Groene Muskiet spray 100ml

Groene Muskiet zorgt ervoor dat je de muggen op een natuurlijke manier op afstand kan houden.

Gebruik de spray zoals je gewend bent van een muggenspray, je mag je er dus helemaal mee insprayen. Herhaal de behandeling na 2 uur weer om jezelf weer goed te blijven beschermen.

Enkel te gebruiken bij kinderen vanaf 6 jaar.

Etherische olie tegen muggen

Itsy Bitsy is een fijne roller om bij je te hebben in het muggenseizoen. Rol op de gestoken plek en de etherische olie zal direct verlichting geven.
Ook als je door kwallen of door brandnetels wordt geprikt kan je deze roll-on gebruiken.

Gebruik de roller zo snel mogelijk na het prikken op de jeukende plek of bult. Herhaal het aanbrengen meerdere keren per dag tot de jeuk helemaal verdwenen is.

Junior Itsy Bitsy is geschikt vanaf 6 maanden, Itsy Bitsy kan gebruikt worden vanaf 12 jaar.

Allergy control inhaler

De Allergy control inhaler biedt verlichting bij allergische reacties aan ogen en luchtwegen. Hij is bijvoorbeeld ideaal bij hooikoorts of een stofallergie.

De inhaler is erg compact zodat je ‘m overal mee naartoe kan nemen.

Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

20230301 135731 Klaverhand

De Magic Balm is een geweldige multitasker die je kunt gebruiken als hydraterende crème. Bij huidirritatie, droge plekjes en eczeem heeft dit product een zeer effectieve werking. Daarnaast helpt de balsem ook tegen zonnebrand en pijnlijke/gesprongen lippen.

Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar. Koetje Boeh Balsem is wél geschikt voor baby’tjes en jonge kinderen.

Handig tijdens het snottenbellenseizoen

Zeehondje Hoest Balsem 50 gram

Zeehondje hoest is een fijne balsem die je op de borst en rug van je kind kunt smeren als ze verkouden zijn. De etherische olie is mild en zacht. Het kalmeert en verlicht het hoesten en de verkoudheid.

Je kunt deze balsem gebruiken bij kinderen vanaf 2 jaar. Bij jongere kinderen vanaf 6 maanden kun je het potje open in de ruimte zetten.

De balsem kan worden aangebracht op de borst en de rug. Of je kan de balsem op de voetjes wrijven en dan met sokjes naar bed.

Sinus clear inhaler

De Sinus Clear inhaler is ideaal om de luchtwegen te openen bij een verkoudheid. Het zorgt ervoor dat je vrijer kan ademhalen bij een verstopte neus.
Ook helpt het om je immuunsysteem te ondersteunen zodat je snel weer opknapt.

Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Etherischeolie 40 Klaverhand

Roomspray – Cough & Sniffs – is een blend met etherische olie die je kunt gebruiken bij griep en verkoudheid. De ingrediënten zijn zorgvuldig gekozen om de weerstand te verhogen en je te beschermen tegen virussen en ziektekiemen. Het is dus aan te raden om deze olie preventief te gebruiken. Ben je al ziek? Dan helpt het je ook om sneller weer beter te worden.

20230303 134022 Klaverhand

Koetje Boeh balsem is een geweldige multitasker die je kunt gebruiken als hydraterende crème. Bij huidirritatie, droge plekjes en eczeem heeft dit product een zeer effectieve werking.
Als de huid schraal aanvoelt (bijvoorbeeld door het vele snuiten) zal deze balsem verzachting geven.

Omwille van de milde etherische olie is deze balsem geschikt voor baby’s vanaf dag 1. Volwassenen gaan best voor de Magic Balm.

Wat te doen bij hoofdpijn?

Tension buster Migraine roller 10ml

De Tension buster, ook wel migraine roller genoemd, is een “stevige jongen” tegen stevige hoofdpijn. Maar eigenlijk kan je alle klachten die te maken hebben met verkramping met deze roller aanpakken.

Hij is goed te gebruiken bij spierspanning in het hoofd en in de nek. Maar ook bij verkrampte spieren in de nek, schouders en bovenrug. Je rolt het gewoon op de pijnlijke plaats en het zal snel verlichting geven.

Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Headache relief inhaler

De Headache relief inhaler is ideaal om verlichting te bieden bij intense hoofdpijn. Je kan de inhaler gebruiken naast de tension buster. Ook helpt de etherische olie om je immuunsysteem te ondersteunen zodat je snel weer opknapt.

De inhaler is erg compact zodat je ‘m overal mee naartoe kan nemen.

Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Wat te doen bij spierpijn?

20230301 140056 Klaverhand

De Be Comfy Balm helpt je bij pijn in gewrichten en spieren. Door gebruik te maken van o.a. smeerwortel en wilgenbast werkt deze balsem pijnstillend. Breng het heel eenvoudig aan op de schouders, handen, knieën, voeten, gewrichten en spieren.

Je mag de balsem maximaal 6 keer per dag op de pijnlijke plekken aanbrengen doormiddel van een zachte massage.

Niet geschikt voor kinderen.

Tarwe-pittenzak-met-lavendelgeur

Een tarwe pittenzak wordt al vele jaren gebruikt om o.a. pijn te verlichten. Tarwe heeft een unieke celstructuur die warmte of koude snel kan opnemen en gelijkmatig kan afgeven. Het kan helpen bij aandoeningen zoals artritis, menstruatiepijn, pijnlijke gewrichten enz.

Deze pittenzakken onderscheiden zich van anderen omdat er etherische olie met lavendelgeur werd toegevoegd. Lavendel helpt bij het verlichten van spanning en pijn.

Ondersteuning bij het slapen

Etherische olie: beter slapen

De Pillow mist (ook wel linnenspray genoemd) is bedoeld om je beddengoed te aromatiseren. Doordat je de rust & ontspanning ruikt, zal je heerlijk kunnen slapen.

Je kunt het op je kussen of op je dekbed sprayen (op een afstand van 30 cm) maar ook gewoon door de slaapkamer.

De spray is niet geschikt voor kinderen onder 2 jaar.

Roomspray Slaap Schaapje 50 ml

Slaap Schaapje is gemaakt om fijn te gaan slapen.

De roomspray is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Echter kan de spray ook voor jongere kinderen gebruikt worden vanwege de milde oliën.

  • voor kindjes vanaf 6 maanden: Gebruik de spray als Roomspray wanneer jouw kindje niet in de ruimte is.
  • voor kindjes vanaf 2 jaar: Jouw kindje mag gewoon in de ruimte zijn tijdens het sprayen in de kamer.
  • voor kindjes vanaf 4 jaar: Je kunt de spray ook als Auraspray gebruiken door boven het hoofd te sprayen. Laat dan jouw kind de ogen sluiten en de adem 5 tellen inhouden.
Roomspray Sterrenstof 100 ml

Sterrenstof is een roomspray voor de allerkleinsten. Het is veilig voor jonge baby’s vanaf de geboorte. De spray zorgt voor rust en ontspanning, fijn om te gebruiken net voor het slapen.

Gebruik ‘m best wanneer de baby niet in de kamer is. De spray zal vochtig aanvoelen. Gebruik per keer niet te veel en schud goed voor gebruik.

Korte samenvatting

Hieronder vind je een schematische voorstelling van alle producten. Zo kan je snel bekijken vanaf welke leeftijd én waarvoor je het product kan gebruiken.

Etherische olie in schema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =