Hoe kan je jouw favoriete wasparfum kiezen?

Hoe kan je jouw favoriete wasparfum kiezen

Het lijkt erg moeilijk om jouw favoriete wasparfum online te kiezen. Maar eigenlijk is het net zo gemakkelijk (of moeilijk) dan wasparfum kiezen in de winkel. We zijn geneigd om rechtstreeks aan een flesje te ruiken, maar helaas is dit niet de beste manier. Als je aan een flesje ruikt, ruik je enkel de topnoten. Deze vervliegen het snelst. De hart- en basisnoten gaan zo aan je voorbij, terwijl dit net de geuren zijn die het langst blijven hangen. Als je aan een flesje met geconcentreerde (was)parfum ruikt, zal je dus een vertekende geur krijgen en nadien misschien spijt hebben van je keuze.

Parfumopbouw wasparfum

Hoe kan je dan wel je favoriete wasparfum kiezen?

Onze geurwijzer is zeker een handig hulpmiddel. Maar om echt jouw favoriete geur te kiezen is eigenlijk maar één manier: wasjes draaien!
Maak er een fijne was- & geurbeleving van door het uittesten van verschillende geuren. Ongetwijfeld zullen er geuren je minder goed bevallen, maar we zijn er zeker van dat je ook een selectie van héérlijke geuren zal kunnen maken. Je kan wasparfum dus het beste kiezen/ruiken door ermee te wassen. Eventueel kan je ook een kleine dosis mengen met water & dit in een ruimte sprayen.

Uiteraard heb je slechts een kleine dosis wasparfum nodig om een wasje te draaien. We raden aan om van start te gaan met 10 ml zodat je nadien de dosis kan verlagen of verhogen afhankelijk van de gewenste intensiteit. Het is dan ook een goed idee om van start te gaan met een wasparfum proefpakket. Hierin zitten 5 tot 10 geuren in een flesje van 20 ml om ze eens uit te proberen. Heb je jouw favoriete geur(tjes) gevonden? Dan kan je nadien een groter formaat van fles bestellen.

Hoe ga je aan de slag met een proefpakket wasparfum?

Vaak ben je erg enthousiast om aan de slag te gaan met de verschillende geuren. Alle flesjes open draaien en een eerste selectie maken is dan heel menselijk. Maar STOP! We raden je af om dit te doen. Laat je verrassen tijdens het wasmoment, het zorgt voor een veel leukere geurervaring.

Hieronder geven we je een stappenplan om aan de slag te gaan met een proefpakketje wasparfum. We zijn er zeker van dat je op deze manier bewuster zal ruiken en de wasbeleving erg verrassend zal zijn.

  1. Ruik niet aan alle flesjes.
  2. Kies 1 willekeurig flesje uit het pakket. Ga eventueel voor je lievelingskleur, misschien is dit dan ook wel je lievelingsgeur. 🙂
  3. Ruik niet aan het flesje. Als je jezelf toch niet kan bedwingen, ruik dan erg vluchtig & neem de geur zachtjes in je op. Laat het even bezinken.
  4. Doe de wasparfum in het bakje van de wasverzachter. Gebruik het volledige flesje van 20 ml bij een volle wasmachine en/of je houdt van een intense geur. Bij een half gevulde wasmachine en/of een zachter gewenste geur, gebruik je de helft van het flesje.
  5. Beoordeel de geur pas als het textiel helemaal droog is. Onze beoordelingsfiches zijn een absolute musthave om een favoriete geur te kiezen.
  6. We raden aan om 3 favorietjes te kiezen zodat er regelmatig kan afgewisseld worden. Op deze manier zal je geurblindheid/geurgewenning tegengaan.

Onze beoordelingsfiches

We horen het meermaals: “Ik weet niet meer welke geur het beste was.” Als je met alle geuren uit een proefpakket hebt gewassen, is het normaal dat je achteraf niet meer weet welke geur jouw favoriet was. Een geur herbeleven is dan ook erg moeilijk als je het op dat moment niet ruikt. Hiervoor hebben we een oplossing gevonden: onze beoordelingsfiches.

Van zodra je met een geur hebt gewassen en het textiel droog is, kan je een fiche invullen. Je kan de geur een score geven van 1 (heel slecht) tot 5 (heel goed). Jouw persoonlijke omschrijving is een hulpmiddel om de geur nadien te herbeleven. Zo zal het veel eenvoudiger zijn om jouw favoriete geur(tjes) uit te kiezen.

Hieronder vind je de beoordelingsfiches. Print ze uit & ga aan de slag. Heel veel geurplezier!

Beoordelingsfiches wasparfum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + zes =