Hoe kom je van een zweetgeur af?

Zweetgeur

De meest vervelende lichaamsgeur is een zweetgeur. Nochtans is zweten erg belangrijk omdat het zorgt voor het afkoelen van het lichaam. Zweten moet dus niet gestopt worden, maar de bijhorende geur wel. En wees gerust, tegen elk soort stank is er iets te doen.

Je herkent het ongetwijfeld wel dat je bij een fysieke inspanning begint te zweten. Sommige jongeren hebben zelfs last van een zweetgeur in rust, dat heeft dan vaak met hormonale veranderingen te maken. Allemaal onschuldig, maar natuurlijk wil niemand stinken. In deze blog geven we je tips om van die ellendige zweetlucht af te komen.

Luchten van je kledij

Wanneer je gezweet hebt, kan je best je kledij zo snel mogelijk wassen. Als bezwete kledij onderaan in de wasmand belandt, zullen de melkzuurbacteriën zich vasthechten aan het textiel. Na het wassen kan je het idee hebben dat de geur weg is maar zal de zweetgeur/melkzuurbacteriën opnieuw geactiveerd worden zodra je het textiel weer aantrekt (dit komt door de warmte van je lichaam).
Was je niet meteen je kledij? Gooi het dan niet op een hoopje in de wasmand, maar laat het textiel luchten.

Vermijd waspoeder en wasverzachter

Waspoeder en wasverzachter kunnen de vezels van synthetische stoffen verstoppen. Hierdoor zal de ventilatie van je shirts verminderen. Dat probleem heb je gelukkig niet bij vloeibaar wasmiddel. Er bestaan zelfs wasmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn om bijvoorbeeld synthetische stoffen te wassen. Ze bevatten moleculen om de geur weer onder controle te krijgen. Il bucato di Adele heeft hiervoor een erg geschikt wasmiddel: klik hier.

Doseer ook niet teveel wasmiddel, je doet hiermee meer kwaad dan goed. Er komt niet alleen meer zeep in de natuur terecht, het kan het textiel ook aantasten. Wasstrips zijn hiervoor een goede oplossing.
Heb je het idee dat de stoffen toch niet fris uit de wasmachine komen? Voeg dan een scheutje PowAir Penetrator bij je wasmiddel. Het is een natuurlijke geurverwijderaar die de nare geurtjes uit het textiel haalt.

Keer je kledij binnenstebuiten

Een erg eenvoudige wastip, maar hij wordt helaas vaak vergeten. Als je bezwete kledij binnenstebuiten wast, zal de wasmachine eerst met de meest vuile kant aan de slag gaan (nl. de kant die in contact kwam met de huid). Een bijkomend voordeel is dat de stoffen hun kleuren beter behouden.

Gebruik wasparfum

Wasparfum zorgt voor het parfumeren van je textiel. Het geeft een aanhoudende geur & elimineert muffe geurtjes. De geuren Sport & Fitness zijn zelfs zo ontworpen om kleding herhaaldelijk te parfumeren, ook tijdens intensieve activiteiten. Ze bevatten anti-geur moleculen die geuren neutraliseren.

Steek kledij in de vriezer

Helpen de bovenstaande tips niet? Steek het kledingstuk dan in een plastic zak en leg het tot 36 uur in de vriezer. Was het nadien opnieuw a.d.h.v. bovenstaande tips.

Snel & effectief

Het wassen van bezweet textiel is sowieso het beste. Maar soms wil je ook gewoon snel afkomen van die ellendige zweetlucht. De textielspray Sport is dan een snelle oplossing. Maar ook de geurverwijderaar Penetrator Spray is een veilige en snelle methode om muffe geuren te neutraliseren. Het voordeel van deze spray is dat het 100% natuurlijk is.
En nog een leuk weetje: wodka! Meng 2 delen wodka met 1 deel water en doe het in een plantenspuit. Spray het textiel in en laat drogen. De alcoholgeur verdwijnt volledig. Let wel op: behandel hiermee geen satijn, leer of zijde.

Wat met sporttas en sportschoenen?

Je kan niet alle sportschoenen of elke sporttas in de wasmachine steken. Maar de PowAir Penetrator is een grote hulp! Spray de sporttas en/of sportschoenen in en laat drogen. Je zal merken dat de nare geuren verdwijnen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 11 =