Een schoencadeautje van de Sint van €5

schoencadeautje van de sint

Een schoencadeautje van de Sint… Het wordt niet overal in België gedaan, maar er zijn toch meer en meer gezinnen waar Sinterklaas ook schoencadeautjes brengt vóór 6 december.

Schoencadeautjes zijn kleine geschenkjes die simpelweg in een schoen passen. Heel vaak worden deze kleine cadeautjes ingezet om het kind aan te moedigen. Er zijn heel wat kinderen met “Sintstress”: Zou Sinterklaas hem/haar niet vergeten? Is hij/zij wel voldoende braaf geweest dit jaar om cadeautjes te krijgen?,… Ze eten en slapen dan vaak wat slechter.
De kleine schoencadeautjes zorgen voor wat rust bij het kind. Het geeft hem of haar vertrouwen dat de Sint op 6 december ook langskomt.

Wat brengt Sint & Piet dan in de schoentjes?

Meestal is dat een mandarijntje, speculaasje, pepernoten, chocoladecenten of een Sinterklaaskaartje. Maar soms kan het ook een leuk hebbedingetje zijn… Een kleinigheidje van maximum €5, want meer moet een schoencadeautje niet kosten.

Ik geef je graag wat inspiratie!

Wil je nog meer tips? Badproducten zijn ook super leuk. Het formaat is ideaal om in een schoentje te verstoppen, het zijn bruikbare producten & een kind beleeft er erg veel plezier aan.

Misschien krijgt jouw kindje wel een prachtige Metoo doll van de Sint?! Dan is een Metoo sleutelhanger wel leuk als schoencadeautje.
En wanneer zou de Sint zijn snoepdoosje geven? Als schoengeschenkje of op 6 december? Spannend!

Wanneer geeft de Sint een schoencadeautje?

In gezinnen waar schoencadeautjes gegeven worden, mag het kindje twee weken voor 6 december al een paar keer het schoentje zetten. Het hangt van gezin tot gezin af wat er dan in het schoentje verstopt is & hoe vaak het kind de schoen mag zetten.

En of de Sint nu kiest om schoencadeautjes te brengen of niet… Laat de magische tijd maar beginnen!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × twee =