Valentijn. Een remdag.

Valentijn. Een remdag

14 februari, Valentijn. Liefjesdag.
Voor mij een remdag.

De ene vindt het commercieel, de andere vindt het heerlijk klef.
Ik bekijk het dan weer anders. Valentijn is voor mij een remdag.

Want geef nu toe. Het leven raast voorbij. Ik ben blij dat er verschillende dagen in het jaar zijn om te remmen. Zo ook op Valentijn. Om stil te staan. Bij “wij samen”.
Elkaar graag zien doe je elke dag. Maar sta je er bewust bij stil? Velen niet. Elkaar graag zien wordt ‘snel’ een gewoonte in een overvolle, drukke dag. De hele dag bezig. Maar geen of weinig tijd voor elkaar.

Je bed uit, aankleden en snel een boterham in je mond. Oh ja, de kinderen ook nog. Kus aan je partner, ‘voorzichtig vandaag hé’. Met boekentassen loop je naar de schoolpoort. Kus. Hop naar het werk. Om dan ‘s avonds diezelfde rush weer te doorstaan. De kinderen in bed. Eindelijk. Jezelf stiekem voorbij gelopen. Maar alles is gelukt. De dag doorgekomen. Doodop.

Een scenario dat vele mama’s wel zullen herkennen. Denk ik. Als mama, partner, zus, dochter, werknemer,… houd je heel wat balletjes in de lucht. Je doet ongelofelijk hard je best. Maar het is net dát wat ik bedoel. Sta je voldoende stil bij wat je hebt? Wie je graag ziet? Daarom is een remdag zo welkom. Valentijnsdag. Een dag waarop ik even stil sta bij wat ik heb, wie ik graag zie en vooral: een dag waarop ik dankbaar ben. En dat mag gevierd worden. Absoluut.

Hoe je Valentijn viert, is voor iedereen anders. Ontbijten met 2, naar de cinema, op restaurant. Of een kus ‘s morgens die niet zo vluchtig is. Gewoon bewust “wij samen”. En ja, er zijn ook velen die vinden dat er een cadeautje bij mag. Waarom ook niet.

(Cadeau)tips om te remmen

Cadeaus moeten geen geld kosten. Liefde is gratis. Op Valentijn kan je bewust nadenken wat fijn is om samen te doen of om de ander te verrassen.
Misschien is het wel leuk om een lief briefje op de koelkast te kleven. Of samen te dansen op jullie lievelingsliedje. Pak mekaar eens stevig vast. Misschien kook jij, of je partner, die avond nóg lekkerder. Of jullie koken samen.

Er zijn ook koppels die iets tastbaar willen geven. Een kleinigheidje. En je weet het; ik hou van unieke, bruikbare en betaalbare geschenken. Elk product dat op de webshop komt, voldoet aan deze drie pijlers. Groot – groter – grootst hoeft voor mij niet.

Hieronder geef ik wat cadeautips om samen op de rem te staan:

  • Een zeepboeketje. Heerlijk om samen met je partner een rustmoment in te bouwen. Voeg één of twee roosjes toe in een warm bad & geniet. Samen. Het water zal verkleuren en lichtjes geuren.
rood boeket in een doosje2 KlaverHand
  • Bisous! Een lippendoosje. Zet je neer en geniet van een overheerlijke thee. Samen. En een kus. In het blik kan je achteraf lieve briefjes bewaren.
Bisous2020 031 1 KlaverHand
  • Jij bent leuk. Zo is dat. En samen relaxen hoort daarbij. Deze schattige zakjes vol met badzout en bodyscrub zijn geweldig om samen uit te proberen. Geniet en relax.
  • A piece of cake. Om samen van te genieten. Gevuld met thee voor twee & 2 kleine chocolaatjes, in de vorm van een hartje. Gezelligheid troef.
Web pieceofcake 00005 540x540 2 KlaverHand

Op de webshop kan je natuurlijk nog andere leuke ideetjes vinden. Maar onthoud vooral dat een cadeau recht uit het hart komt. Altijd.
Mijn boodschap in deze blog is vooral om op de rem te gaan staan. Samen. Om van kleine dingen te genieten. Want dat doen we allemaal veel te weinig. Remmen op Valentijn. En op andere dagen. Het geeft rust. Ik hoop dat jouw Valentijnsdag ook een remdag mag zijn.

Liefs,
Julie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + twaalf =