Verkleedkledij wassen en opbergen doe je zo

Verkleedkledij wassen

Verkleedkledij wassen en opbergen doe je zo

Verkleden staat voor heel wat kinderen (en volwassenen) gelijk aan magie. Door verkleedkledij aan te trekken kan de fantasie extra geprikkeld worden. Verkleden hoort natuurlijk bij Carnaval, maar er zijn heel wat kinderen die zich graag het ganse jaar door verkleden. In deze blog leggen we je graag uit hoe je best verkleedkledij wast en hoe je het kan opbergen.

Verkleedkledij wassen

Bij heel wat verkleedkledij luiden de wasvoorschriften als volgt: niet wassen, niet drogen, niet strijken, niet bleken. Tja, maar wat dan met vlekken? En wat als het verkleedpak niet meer lekker ruikt?

Gelukkig kan verkleedkledij meer verdragen dan je zou denken. Fabrikanten geven vaak aan dat je het textiel niet mag wassen omwille van de delicate stoffen. Zo dekken ze zich in als er toch ergens een naad zou lossen. Maar eigenlijk zijn de meeste stoffen wel wasbaar, mits de nodige voorzichtigheid.

In de wasmachine

Er zijn heel wat verkleedkledij die je in de wasmachine kan wassen. Zorg er wel voor dat je een kort programma kiest, liefst voor fijne was. Wassen op 30 °C met de laagst aantal toeren lukt meestal zonder problemen. Als je het verkleedpak extra wil beschermen (wat aan te raden is), kan je het in een waszak met rits steken. De grote waszak van PowAir is hiervoor zeker geschikt, maar je kan ook een kussensloop met rits gebruiken.

Ook laat je wasmiddelen met agressieve chemicaliën best achterwegen. Ga liever voor wasstrips of wasmiddel voor delicate was. Bij vlekken kan je een scheutje vloeibare ossengalzeep toevoegen in het bakje voor het wasmiddel.

Handwas

Soms heb je het idee dat de wasmachine meer kwaad dan goed zal aanrichten. En inderdaad, er zijn verkleedpakken die toch om extra voorzichtigheid vragen. Een handwasje is dan de oplossing. Vlekken kan je voorbehandelen met een ossengalstick om vervolgens het verkleedpak in een lauw (niet heet!) badje te leggen, samen met een wasstrip. Je kan het pak ook ontgeuren door er een klein geutje PowAir Penetrator aan toe te voegen. Spoel het pak nadien goed uit.

Niet in de droger

Steek verkleedkledij nooit in de droogkast, het kan de stoffen beschadigen. Laat het liever gewoon op de draad drogen.

Ontgeuren

Sommige verkleedpakken kunnen echt niet gewassen worden. Dat kan door de grootte van het pak of door de te fijne stof komen. Na een tijdje ruiken ze natuurlijk niet meer zo fris. Gelukkig kan je niet wasbare verkleedpakken wél ontgeuren d.m.v. de PowAir Penetrator. Je kan het textiel eventueel nadien wat geur geven door een textielspray te gebruiken. Zorg er wel voor dat je het vernevelt vanop een afstand om vlekken te voorkomen.

Verkleedkledij opbergen

Het is niet altijd eenvoudig om verkleedkledij netjes op te bergen, zeker niet als je een hele verzameling hebt. Er zijn 2 manieren waarop je het kan aanpakken. Welke methode zou jij kiezen?

Sorteer en hang op

Als je het overzichtelijk wil houden én er plaats voor hebt, kan je het verkleedmateriaal sorteren en de verkleedpakken aan een kledingrek hangen. Sorteer de maskers, schoenen, hoofddeksels en accessoires bij elkaar & leg ze in mooie/handige dozen. Een kledingrek hoeft ook niet veel te kosten. Je kan er misschien wel eentje vinden in de kringloopwinkel.

Een grote koffer

Als je weinig plek hebt, kan je alle verkleedkleding in een grote koffer of een rieten mand leggen. Zo kunnen de kinderen er lekker in rommelen en is het ook weer snel opgeruimd. Een zakje geurkorrels in de koffer of mand zorgt trouwens voor een lekkere geur. Let wel op dat kinderen het zakje niet kunnen openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 20 =