Wasparfum: 9 veelgestelde vragen

wasparfum: veelgestelde vragen

Wasparfum: 9 veelgestelde vragen

Wasparfum is al jarenlang erg gekend in Italië, maar bij ons wint het ook aan populariteit. Omdat het nog niet helemaal is ingeburgerd, heb ik de 9 meest voorkomende vragen samen gebundeld in deze blog.

1. Wat is het verschil tussen wasparfum en wasverzachter?

Een wasverzachter zorgt ervoor dat je wasgoed soepeler/zachter wordt. Het is bijvoorbeeld fijn om een verzachter te gebruiken bij handdoeken, bedlinnen, kinderkleertjes,… Er zijn heel wat wasverzachters die geparfumeerd zijn, maar na enkele uren verdwijnt de geur.

Wasparfum zorgt niet voor zachtere wasjes, maar wel voor een aanhoudende geur van je wasgoed. Het laat het dagenlang heerlijk ruiken. Zelfs textiel, dat je gewassen hebt met deze parfum, blijft maandenlang ruiken in de kast. M.a.w. het is enkel een geurtoevoeging voor je was.

2. Waarin moet ik wasparfum doseren?

Ook al is wasparfum geen wasverzachter, toch doseer je het in hetzelfde bakje. Ze mogen dus samen in het bakje van de wasverzachter zodat ze bij de laatste spoelbeurt worden opgenomen.

Indien je wasverzachter wil combineren met wasparfum, kies je best voor een neutraal geurende verzachter. Andere wasverzachters zijn vaak licht geparfumeerd en dan bestaat de kans dat de geuren van wasverzachter & was-parfum zullen mengen. De geur van de parfum zal overheersen, maar het zal wel beïnvloed worden door een andere geur.

Heb je een wasmachine met automatische dosering? Dan meng je de geurloze wasverzachter samen met wasparfum in het doseersysteem. Doseertip: gebruik per 45 ml wasverzachter, 20 ml parfum.

Hoe wasparfum gebruiken Klaverhand

3. Hoeveel moet ik doseren?

Parfum voor bij de was komt overgewaaid vanuit Italië. Daar doseren ze graag intens & raden ze een dosering van 20 ml aan. Voor gevoelige neusjes is dit te veel. Daarom kan je ook van start gaan met een dosering van 10 ml, nadien kan je verhogen of verlagen.

Je kan doseren op gevoel (10 ml is de helft van een flesje uit een proefpakket, een dopje van een flesje van 150 ml & een half dopje van een fles van 500 ml) of je kan het afmeten met ons mini-maatbekertje.

4. Kan ik wasparfum als vervanging van wasverzachter gebruiken?

Neen, omdat ze een andere functie hebben.
Indien je wil dat je wasjes zacht zijn, gebruik je een wasverzachter. Als je een blijvende & aangename geur aan je textiel wil geven, dan kies je voor wasparfum.
Indien je soepel/zacht EN lekker ruikend wasgoed wil, dan kan je een neutrale wasverzachter & wasparfum combineren.

5. Mag ik alle soorten wasmiddel gebruiken?

Op zich kan dat geen kwaad. Maar sommige wasmiddelen zijn ook geparfumeerd, probeer dit te vermijden omdat de geuren anders mengen. De geurloze & kleurloze wasmiddelen van Il bucato di Adele zorgen er voor dat de geur van wasparfum beter tot z’n recht komt.

Het voordeel van deze wasmiddelen is ook dat je minder moet doseren omdat ze geconcentreerder zijn dan andere merken. Ook zijn ze al actief vanaf 30°, energiebesparend dus!

Tip: de wasstrips van BOEN zorgen voor geurloze wasjes. Ze zijn dus ook ideaal om te combineren met wasparfum.

6. Blijft de geur hangen na gebruik van de droogkast?

Ja, de geur van wasparfum blijft zeker hangen na gebruik van de droogkast. Het is echter wel geweten dat een droger geuren kan afremmen, dit is ook het geval voor deze parfum. Indien je merkt dat de geur minder intens is na gebruik van de droogkast, kan je de volgende keer wat meer parfum doseren.

Je kan er ook voor kiezen om het droogproces te verkorten door gebruik te maken van wasdrogerballen. De schattige egels, cactussen of wollen drogerballen verspreiden de natte was in de droger waardoor de warmte circuleert & de geur van wasparfum beter vasthoudt. Je verkort de droogtijd en bespaart energie!

7. Mag ik verschillende wasmachines na elkaar laten draaien met een andere wasgeur?

Ja, dat is geen probleem. De geur van wasparfum blijft niet in de leidingen van de wasmachine hangen. Het is dus perfect mogelijk om telkens met een andere geur te wassen. Dit is zelfs aan te raden om de kans op geurblindheid/geurgewenning te verminderen.

8. Kan ik wasparfum gebruiken bij een gevoelige huid?

Alle producten van Il bucato di Adele zijn getest op kobalt, nikkel & chroom. Ze zijn vegan en dierproefvrij. Wasparfum is een geconcentreerd product. Dit wil zeggen dat er een chemisch proces aan vooraf gaat. Bij een gevoelige huid raden we aan om te starten met 5 ml bij een volle wasmachine. Nadien kan je eventueel opbouwen.

Alle ingrediënten staan ook vermeld, per wasgeur, op de website. Controleer deze dus zeker bij eventuele allergieën.

Speel je liever op veilig? Dan kan je voor de hypoallergene wasparfum van Hypno Casa gaan. De geur ‘Talco Baby Wash‘ is dermatologisch getest. Alle andere geuren van Hypno Casa zijn pH-neutraal & parabenenvrij.

9. Mag ik wasparfum rechtstreeks in de wastrommel doen?

Neen, dat kan je beter niet doen om vlekken op textiel te vermijden. Het is een zeer geconcentreerd product dat steeds verdund moet worden met water. Uiteraard kan je de parfum wel gebruiken in een handwasje: verdun dan +/- 20 ml in 5 liter water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + dertien =