Wasparfum: de geur van thuiskomen

Ontwerp zonder titel 2021 03 18T091610.912 Klaverhand

Wasparfum: de geur van thuiskomen

‘t Is een hit!
Alhoewel je niet kan zeggen dat het al bij iedereen bekend is…
Het gaat over WASPARFUM, het is géén wasmiddel en ook géén wasverzachter. Maar wat dan wel?
Het is een geurtoevoeging voor je was, maar nog veel meer dan dat!

Een geur is iets wat je je altijd zal blijven herinneren. Het laat je terugdenken aan iets, iemand, een plaats, een gebeurtenis, een moment… Ook jaren later zal je het nog steeds herkennen.
Zo is wasparfum ‘Il Bucato Di Adele’ bedacht & gemaakt in Italië.
‘Adele’ is de naam van de mama van de bedenker. Hij wou de geur uit zijn kindertijd levend houden. Adele heeft alle wasparfums dan ook met heel veel liefde & zorg samengesteld.

Parfumwas Bucato di Adele logo promo webwinkel Klaverhand

De geconcentreerde wasparfum is geschikt voor alle soorten textiel, en kan zowel met de hand als met de wasmachine worden gebruikt.
De geur, die het op de kledingstukken achterlaat, blijft enkele dagen aanhouden. Dit in tegenstelling tot wasmiddel en wasverzachter.
“Ik weet nog dat ik vroeger meer wasverzachter gebruikte dan de voorgeschreven hoeveelheid. Gewoon omdat ik wou dat m’n was heerlijk rook. Dat lukte steeds… maar helaas, het was telkens van korte duur.
Nu ik was met wasparfum, ben ik super blij dat het wasgoed dagenlang heerlijk blijft ruiken.

Hoe gebruik je het?

Wat erg fijn is, is dat je de intensiteit van het parfum zelf kan bepalen. Je kan het eenvoudig verhogen of verlagen afhankelijk van de hoeveelheid gebruikt product.  
Er wordt geadviseerd om te starten met een dosering van 10 ml, al kan dat soms al iets te veel zijn voor gevoelige neusjes. 10 ml is een half flesje van een proefpakket, een klein dopje van een 150 ml fles & een half dopje van een 500 ml fles. Laat je het liever intenser geuren? Dan kan je de dosering verhogen tot max. 20 ml.

“Ondertussen heb ik gemerkt dat het afhankelijk is van welke geur je gebruikt, je wat meer of minder kan gebruiken. Zo is de geur ‘frisse was’ een zachtere geur dan bijvoorbeeld ‘zonnige dag’. Ik weet dus nu dat ik bij de ene geur wat meer kan gebruiken dan bij de andere. Dat is een kwestie van uitproberen.”

Voor gebruik in de wasmachine doseer je de wasparfum in het bakje van de wasverzachter, zo gaat het mee met de laatste spoelbeurt. Je kan naast de wasparfum nog wasverzachter gebruiken, maar dat hoeft niet. Als je voor wasverzachter kiest, kan je best een neutraal geurende nemen zodat de verschillende geuren niet gaan mengen. Je vindt een neutraal geurende wasverzachter HIER.

Heb je een wasmachine met automatische dosering? Dan meng je de geurloze wasverzachter samen met wasparfum in het doseersysteem. Doseertip: gebruik per 45 ml wasverzachter, 20 ml wasparfum.

Ook de geurloze wasmiddelen van Il bucato di Adele zijn perfect te combineren met wasparfum. Het wasmiddel is al actief op 30 graden, energiebesparend dus. Ook zorgen deze wasproducten ervoor dat de geur van de wasparfum beter tot z’n recht komt. Op de webshop vind je geurloos wasmiddel voor witte en gekleurde was, maar ook voor delicaat en synthetisch textiel.

Welke wasparfum kies je het best?

Een erg moeilijke vraag want geur is erg persoonlijk. Dus eigenlijk kan ik er geen antwoord op geven. Alle geuren zijn super. En mijn persoonlijke voorkeur is die van jou misschien niet…

Ik ontwikkelde een geurwijzer om jou te helpen een geur te kiezen.
En onthoud altijd: hoe meer je doseert, hoe intenser de geur.

En weet je echt geen geur te kiezen? Ga dan voor een proefpakket. Hierin zitten 10 of 5 geuren in een testformaat van 20 ml. Zo kan je eenvoudiger je favoriete geur vinden. Ik raad altijd aan om minstens 2 à 3 geuren af te wisselen om geurblindheid tegen te gaan. Lees HIER hoe je jouw favoriete geur kan kiezen.

Kan je het ook gebruiken bij een gevoelige huid?

Alle producten van Il bucato di Adele zijn getest op kobalt, nikkel & chroom. Ze zijn vegan en dierproefvrij.
Maar wasparfum is een geconcentreerd product. Dit wil zeggen dat er een chemisch proces aan vooraf gaat. Bij een gevoelige huid raad ik aan om te starten met 5 ml bij een volle wasmachine. Nadien kan je eventueel opbouwen.

Speel je liever op veilig? Dan kan je voor de hypoallergene wasparfum van Hypno Casa gaan. De geur ‘Talco Baby Wash‘ is dermatologisch getest, het is de beste wasparfum voor de gevoelige babyhuid. Alle andere geuren van Hypno Casa zijn trouwens ook pH-neutraal & parabenenvrij.

Tips

Krijg je niet genoeg van de wasparfum? Probeer dan deze leuke tips eens:

  • Verdun de parfum met water & spray het op je automatten, de auto ruikt heerlijk!
  • Zweetvoetjes? Doe een druppeltje parfum in je schoenen.
  • Doe een paar druppeltjes parfum in een emmer water & je kan ermee dweilen. Heel je huis ruikt ernaar.
  • Stinkt jouw vuilnisbak ook wel eens? Doe een paar druppeltjes wasparfum in de bak & de vieze geurtjes verdwijnen.
  • Besprenkel een doekje met wat wasparfum & leg het in je kleerkast.

Oh ja, ook niet onbelangrijk! Uiteraard dien je de flesjes buiten het bereik van kinderen te houden, maar gelukkig zijn ze ook uitgerust met een kindveilige dop.

Onze conclusie: ‘t is een nieuwe wasbeleving! En effectief, het is waar: ‘wasparfum dat naar thuis ruikt’… Het is verslavend, je bent gewaarschuwd!

Ongetwijfeld zijn deze posts ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + twaalf =