Wat je moet weten over geurkaarsen & waxmelts

geurkaarsen en waxmelts

Wat je moet weten over geurkaarsen & waxmelts

Een heerlijke geur in huis geeft een fijn & gezellig gevoel. In de blog “Weer een aangename geur in huis brengen” lees je hoe je tewerk kan gaan.
In deze blog willen we je wat meer inzicht geven over de samenstelling van geurkaarsen en waxmelts.

Van zodra je er op internet naar zoekt, wordt het gebruik van geurkaarsen & waxmelts afgeraden. En we begrijpen ook waarom.

Van zodra je grondstoffen verwarmt, kunnen er schadelijke stoffen vrij komen. Uiteraard is het niet de bedoeling om de gezondheid van mens & dier te schaden. Er moet dus voorzichtig mee omgegaan worden. MAAR wil dit dan zeggen dat je nooit geurkaarsen of waxmelts mag gebruiken? Natuurlijk niet! Als je weet wat je verwarmt, is er geen reden tot paniek.

Waarop moet je letten bij het gebruik van geurkaarsen en waxmelts?

Ingrediëntenlijst

Allereerst is het belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren. Zo weet je wat er in het product is verwerkt & kan je zelf beslissen of het veilig is.

In kaarsen wordt er vaak met paraffine gewerkt. Het is een goedkope stof die voor een grotere vlam zorgt dan bijvoorbeeld bij kaarsen op basis van sojawas. Paraffine mag dan wel goedkoop zijn, het is niet gezond als je dit verwarmt. Het zal de lucht in huis vervuilen & zelfs giftige stoffen afgeven. Je kan hier dus beter op letten bij het kiezen van een (geur)kaars.

Let op met geuren

Van zodra je geuren verwarmt, kunnen er schadelijke dampen vrij komen. Van zodra je chemische stoffen verbrandt, zal het een intense geur geven, maar weet je niet welke mix van chemicaliën je mengt met de lucht die je inademt. In heel wat geurkaarsen of waxmelts is parfum verwerkt die de luchtkwaliteit niet ten goede komt als je het verwarmt. Uiteraard wil dit niet zeggen dat je geen geurkaarsen of waxmelts kan gebruiken. Als je voor natuurlijke geurkaarsen/waxmelts met etherische & kwaliteitsvolle oliën kiest, is er geen reden tot paniek.

Kijk naar de lont

Vaak wordt de lont, ook wel wiek genoemd, gemaakt van metaal, katoen en de laatste tijd ook van hout. Het voordeel van een metalen wiek is dat het rechtop blijft staan als de kaars smelt. Maar je weet nooit of er kleine deeltjes lood of zink in verwerkt zijn. Dit kan giftig zijn. Daarom kan je beter zoeken naar een kaars met een katoenen of houten lont.

Weetje: hou de lont kort. Als je het maar 5 à 7 mm lang houdt, zal de kaars gelijkmatig smelten & zal de vlam niet flikkeren.

Ventilatie

En als allerlaatste, het allerbelangrijkste. Ventilatie!
Of je nu geur in huis brengt of niet, het ventileren van je huis is cruciaal om een gezonde binnenlucht te creëren.

Ons assortiment

Om het jou eenvoudiger te maken om een veilige geurkaars & waxmelts te kiezen, zijn wij voor jou op zoek gegaan. Alle geurkaarsen en waxmelts zijn op basis van sojawas, vrij van synthetische was en paraffine. De geuren zijn een mix van etherische & kwaliteitsvolle oliën.
Nog extra pluspunten:
– Vegan
– Plasticvrij
– Dierproefvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − elf =