Weetjes over thee

3 tips voor thee

Waarom is thee goed voor je? Hoe doseer je losse thee? Wat kan je met gebruikte thee(zakjes) doen? Het zijn vragen die regelmatig terugkomen. Daarom zet ik ze hier op een rijtje. Ik ga eerst van start met een belangrijk weetje.

Want wat veel mensen niet weten is dat thee ook cafeïne bevat. Enkel kruidenthee bevat geen cafeïne omdat het wordt gemaakt van kruiden en specerijen en dus niet van de theeplant (Camellia sinensis). Thee bevat natuurlijk veel minder cafeïne dan koffie, zo’n 3 keer minder per kopje. Thee is dus wel gezonder.

Ze zeggen dat thee goed is voor je lichaam. Maar waarom?

Door veel thee te drinken, zal je bloedsomloop vlotter verlopen. Ook zal het een te hoge bloeddruk en cholesterolgehalte verlagen. Het zorgt voor versteviging van de botten en gezondere tanden. Het kan zelfs een positief effect hebben op de huid.

Maar er is meer. Groene thee helpt bij het afslanken. Het versnelt het metabolisme waardoor het lichaam meer calorieën verbruikt. Ongeveer 3 à 4 kopjes groene thee per dag kunnen resultaat geven op langere termijn. Thee bevat geen calorieën. Je kan er dus liters van drinken.
Heb je nood aan suiker in je thee? Gebruik dan honing, dit is gezonder. Laat de thee wel eerst afkoelen tot drinktemperatuur alvorens je de honing toevoegt. Anders gaan de gezondheidsvoordelen verloren.

Ook zal het drinken van thee het immuunsysteem versterken. Thee bevat aminozuren die helpen tegen infecties en bacteriën.

Hoe doseer je losse thee?

In een theezakje is de hoeveelheid thee al voor je bepaald. Als je losse thee zet dan moet je zelf de hoeveelheid bepalen. Maar wat is de juiste hoeveelheid? Per mok heb je ongeveer 2 à 3 gram losse thee nodig. Maar ook dat is afhankelijk van welke thee je wil zetten. Er bestaan 4 verschillende theesoorten: zwarte, groene, witte en kruidenthee. Met het schema hieronder kan je meteen aan de slag.

Losse thee zetten

Wat kan je met gebruikte thee(zakjes) doen?

Thee is eetbaar
Thee is niet alleen drinkbaar. Nadat je de thee hebt gezet, kan je het ook eten. Zo kan je deze door de yoghurt mengen, of over je ijs of cornflakes scheppen. Of had je er al aan gedacht om een theezakje te laten meekoken in een pot rijst?

Thee tegen vieze geuren
Een vuilbak of kattenbak kan wel eens vieze geurtjes verspreiden. Maar wist je dat gebruikte theeblaadjes ideaal zijn om deze geuren te verminderen? Strooi ze onderin de vuilbak of kattenbak en het zal aangenamer ruiken.

Thee bij je afwaswater
Een supertip! Doe een paar gebruikte theezakjes bij je afwaswater en laat het even intrekken. Zo kan je gemakkelijker vervelende restjes en vet van je pannen en potten wassen.

Was je handen met thee
Je kent het wel. Geuren die heel lang aan je handen blijven hangen. Denk maar aan vis, uien en knoflook. Probeer de geuren er eens af te wassen met een gebruikt theezakje. Was je handen zoals je met een stuk zeep zou doen.

Wallen weg met thee
Leg koude theezakjes over je ogen zoals je met komkommerschijfjes doet. Je kan de donkere kringen onder je ogen laten verdwijnen door de tannine die zich in thee bevindt. Zwarte thee is dan ideaal omdat die de meeste tannine bevat.

Thee is een ideaal cadeau voor iedereen

Thee is goed voor iedereen. Zo is dat. En al helemaal als het een kant en klaar cadeau is.
Hieronder geef ik je verschillende cadeautips. Allemaal gevuld met thee. Uniek. Bruikbaar en betaalbaar.

Bisous, Bisous! Roze lippenblik met thee
Een leuk blik in de vorm van lippen. Het is gevuld met losse groene thee. Het thee-ei is super handig om de juiste hoeveelheid te doseren. Het blik kan nadien nog gebruikt worden als een leuke bewaardoos.

Stroopwafel thee giftbox

Stroopwafel thee, wel de smaak, niet de calorieën.
Een superleuk kadodoosje met daarin stroopwafel mélange en een theeknijper. Deze thee smaakt naar stroopwafel, hoe origineel is dat?
De thee is biologisch en de verpakking van gerecycled karton.

Piece of cake – thee in een taartpunt

Een genietmomentje met 2. Dit taartpuntje bevat één theezakje waarmee je een pot thee kan zetten. De 2 schattige chocolaatjes in een hartvorm zorgen voor een klein extraatje bij je thee-genietmoment.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 1 =