Wonderzalfjes van Oh-Lief

Oh lief 21 KlaverHand

Oh-Lief werd opgestart door 2 Zuid-Afrikaanse zussen. De naam verwijst naar olijfolie, het hoofdingrediënt in al hun producten, evenals hun liefde voor de natuur.
Al hun producten zijn 100% natuurlijk en biologisch & worden geproduceerd in Zuid-Afrika. Ze bevatten in géén geval agressieve chemicaliën, kunstmatige geurstoffen, petroleum, parabenen of kunstmatige kleuren.


De Oh-Lief baby-lijn bestaat uit:

Oh-Lief Olive Baby Wax: kan gebruikt worden als massagebalsem, kalmeert de huid bij irritatie, gaat jeuk van insectenbeten tegen, werkt schitterend bij eczeem, schrammen, brandwondjes,… (‘t is een multitasker!)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh-Lief Bum Balm: balsem bij luieruitslag, mag ook preventief gebruikt worden aan de billetjes. Kan ook rond het mondje/neusje bij uitslag, irritatie in de hals (door zweten, kwijlen).⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh-Lief Tummy Wax: vocht inbrengende crème en verzachtende wax om de zwangerschapsbuik te hydrateren. Je mag het ook gebruiken voor tepelkloven bij borstvoeding (dit is absoluut niet schadelijk voor je kindje). Werkt prima tegen striemen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh-Lief Outdoor Balm om insecten en muggen weg te houden, voor het hele gezin. Je brengt het best aan om de paar uurtjes (net zoals een zonnecrème).⠀
Oh-Lief Olive Baby Shampoo voor haar & lichaam. Kan gebruikt worden voor baby’s – kinderen – volwassenen.
Oh-Lief Natural crème: vocht inbrengende crème voor gevoelige, droge huid voor het hele gezin. Ik gebruik ‘m zelfs als dagcrème, handcrème & is ook schitterend bij kloven aan de voeten.⠀⠀
Oh-Lief Natural Face Stick een zonnecrème voor baby & kind.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Testpanel

Nieuwe producten vragen uiteraard om getest te worden!
We vroegen aan 5 gezinnen om te testen, spannend want het gebruik van verzorgingsproducten is toch wel erg persoonlijk. Na een dikke week kwamen de eerste resultaten al binnen: wij zijn fan van Oh-Lief!

De producten ogen echt schattig: elk potje is wit of doorschijnend en heeft een gekleurd etiket. Handig als herkenning. Wanneer we de zalfjes openden, kwam er een nostalgisch gevoel naar boven. Het deed ons terugdenken aan de wonderproductjes die onze mama’s vroeger gebruikten. Voor elk pijntje is er een crèmepje: ter preventie van muggenbeten, om insectenbeten te verzachten, voor schrammetjes, voor eczeem, … Smeren maar!


Al gauw merkten we dat, ondanks het natuurlijke producten zijn, er toch body in zit. Het zijn telkens dikke crèmes die goed in de huid dringen. Bij natuurlijke producten hebben wij vaak het gevoel dat je moet inboeten op kwaliteit maar hier was dit niet het geval.
De Oh-Lief producten hebben geen felle, frisse bloemengeur maar dat vinden we eigenlijk niet erg. Ze zijn redelijk neutraal van geur.

Bij het eerste gebruik van de producten is het wel even zoeken hoe het werkt. O.a. de Olive Baby Wax heeft een vaste textuur waardoor het wat moeilijker uit het potje te krijgen is. Je moet dus in de wax duwen om het product eruit te halen. Het is wel gemakkelijk aan te brengen & het smelt weg op de huid. Je gebruikt best niet teveel van de wax, anders wordt de huid te vettig.
Het is een balsem dat je voor echt alles kan gebruiken. Zelfs voor jezelf. Zo handig!

Mama van Lyo: “Lyo heeft een atopische huid en krijgt een crème op voorschrift die bescherming geeft, maar zijn wangetjes blijven altijd heel droog. De Baby Wax van Oh-Lief werkt fantastisch goed, de roodheid is meteen weg en zijn wangetjes blinken. Mijn twee jarige nachtmerrie is verholpen!”

Dan de Olive Bum Balm: Louis heeft gemakkelijk last van rode billetjes, na een dagje smeren was het rode volledig weg. Je kan deze balsem ook gebruiken voor uitslag op het gezichtje, dit kwam goed uit want meneer had besloten dat hij een 3de en 4de tandje wou.
Enige nadeel als je het op het gezicht gebruikt: het blijft glimmen. Het heeft wel een zachte aangename lavendelgeur.


Momenteel is Fien zes maanden zwanger en moet ze dagelijks een crème gebruiken om haar buik te hydrateren. De Tummy Wax komt dus goed van pas. Hij is heel dik en vettig waardoor je het gevoel krijgt dat je huid hem goed opneemt. Fien gebruikt het zelf enkel ’s avonds, voor het slapen, omdat de balsem gemakkelijk aan haar kledij blijft hangen.


Tijdens de eerste lentedagen kwamen er al een paar insecten voorbij gezoemd. We hebben de Outdoor Balm dus wel al kort kunnen uittesten. Maar we denken dat we het effect pas echt kunnen waarnemen in de zomer. Nathan is vooral benieuwd naar de hete zomeravonden waarbij hij normaal gezien enorm veel last heeft van muggen. Hij trekt muggen erg aan en reageert ook fel op muggenbeten. Hopelijk ontdekken we hier wel een wondermiddeltje!

Mama van Oscar: “Oscar is helemaal gek op de heerlijke citrusgeur van de Outdoor Balm. Hij vraagt dan of hij dat ‘lekker-geurende-zalfje’ mag smeren zodat hij zeker niet geprikt kan worden door de muggen.”

Kim: “Ik kocht een paar weken geleden de Oh-Lief Outdoor balm. Ik merk sinds een aantal jaar dat ik allergisch reageer op muggenbeten, met de nodige zwellingen en netelroos tot gevolg. Sinds ik de Outdoor balm dagelijks gebruik, heb ik geen enkele muggenbeet meer gehad! Dankjewel voor deze fantastische producten!”


Badtijd! Louis zijn haar werd gewassen met de Natural Olive Baby Shampoo (of zoals ik het graag zeg shampoo without poo). De shampoo schuimt lichtjes, maar zijn haartjes zijn achteraf proper, zacht en donzig. Prikt niet in de ogen, handig want bij het afspoelen komt er toch altijd water in zijn ogen terecht. Je kan er niet alleen de haartjes mee wassen, maar ineens je hele baby. Enkel ben ik geen fan van de geur, maar dit is eerder persoonlijk.


Na het badje was het tijd om Louis helemaal te hydrateren met de Natural Cream. Een product dat geschikt is voor het hele gezin.  Het heeft een aangename textuur, trekt snel in, hydrateert zonder dat het een vette laag achterlaat. Heeft een neutrale geur, maar dit stoort mij absoluut niet, dit komt doordat de crème parfumvrij is.


We hebben inmiddels ook de zonnecrème face stick uitgetest. Enorm handig, gedaan met plakkerige handen. Je moet geen schrik hebben om per ongeluk zonnecrème in de oogjes te smeren. Ook erg handig voor onderweg, want je kan het overal mee naartoe nemen in je (hand)tas!
Enkel het omhoog duwen en terugduwen van de stick is even wennen.

Als je de prijzen vergelijkt met andere merken, zitten deze producten er iets boven. Maar eigenlijk is het moeilijk vergelijkbaar omdat de textuur ook anders is en je er ook minder van moet gebruiken. Én je bent zeker dat je iets zonder schadelijke stoffen smeert. Dus wij vinden de prijs zeker correct. We zijn echt fan!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 16 =