Zeepbloemen in je bad!

zeepboeket8 KlaverHand

De allereerste keer dat we een foto van de zeepbloemen op sociale media plaatsten en vroegen wat het precies zou kunnen zijn, kregen we geen enkel correct antwoord.
M.a.w.: de zeepboeketjes zijn uniek, nauwelijks gekend in België.

Zeepbloemen in gebruik

Omdat wij thuis, jammer genoeg, geen bad hebben, vroegen we aan Geertje (mama van 5 kids) om zeepbloemen uit te testen. Zij koos voor het zeepboeket rode roos & anjer.

We gaven echter geen handleiding mee… Het zeepboeket ging volledig het water in. Gevolg: hilarische foto’s van haar 2 jongste kindjes. De kids genoten, maar Geertje iets minder.

=> Les 1: maximum 2 zeepbloemen in een goed gevuld warm bad is écht voldoende. Anders lossen de bloemen niet meer goed op en wordt het een smurrie. Na het baden laat de kleurstof van de roosjes gelukkig géén kleur achter in bad.
=> Les 2: de zeepbloemen zijn een verwenmoment voor volwassenen. Laat kinderen niet met de bloemen spelen (enkel onder toezicht van een volwassene te gebruiken).

Hannelore (mama van 3 geweldige, unieke, soms drukke dochtertjes) was onze 2de tester. Zij testte het zeepboeket in een doosje groen. Ze deelt graag haar bevindingen:

“Mijn ultieme me-time is een lekker warm badje, even weg van de wereld. Ik heb al veel badproducten van diverse merken uitgeprobeerd. Maar dit was ik nog nooit tegengekomen.”

De presentatie van het boeket is erg leuk. Het ziet eruit als een boeketje bloemen, en ik had niet kunnen raden dat het eigenlijk zeepbloemen zijn. Het is ook echt een mooi boeket, en ruikt uiteraard ook lekker. Daardoor kan je het eventueel ook als decoratie gebruiken, en daarna in je bad. Dubbel gebruik dus dubbele pret!

Prijs-kwaliteit is het top, correcte prijs en zeer snelle service. Het boeket bevat bovendien behoorlijk wat bloemetjes, je kan er dus verschillende badjes mee nemen.

“Ik vind het vooral leuk als cadeautje. Het is heel uniek, niet duur, dus ideaal om te geven.”

Nog een aandachtspuntje is dat in het midden van het bloemetje een bolletje piepschuim zit. Dit was niet zo duidelijk en lag dus mee in bad. Zeker geen probleem, maar misschien kan dit bij de handleiding vermeld worden.
(Alle boeketjes worden anders gemaakt; sommige bevatten een bolletje piepschuim, anderen niet.)

Hoe lang kan je een zeepboeket bewaren?

Een vraag dat regelmatig terugkomt. Eigenlijk is het heel eenvoudig: als je de zeepbloemen op een droge plek bewaart, gaan ze jaren mee. Zo kan je ze dus ook gebruiken als decoratie. De zeepblaadjes smelten enkel weg als ze in contact komen met water. Het is dus altijd een fijn geschenk voor bijvoorbeeld Moederdag, als bedankje voor de juf, kinderbegeleider,… Of gewoon: zomaar!

Ondertussen hebben we ook gemerkt dat de zeepbloemetjes erg geliefd zijn om zelf mee aan de slag te gaan. Met de losse zeepbloemen (een doos van 50 stuks), kan je zelf kleine cadeautjes maken. Creatievelingen stellen zelf een zeepboeket samen, maar de zeeproosjes zijn ook erg leuk als bedankje bij een geboorte, doopsel of huwelijk!

Het leuke is dat de zeeprozen niet broos zijn, ze kunnen dus echt wel tegen een stootje zodat zelf creëren alleen maar makkelijker wordt.

Geuren de zeepbloemen fel?

Alle zeeproosjes zijn licht geparfumeerd maar zeker niet overheersend. Elke kleur heeft een andere geur, hoe donkerder de roosjes, hoe intenser de geur. Over het algemeen ruiken alle boeketjes wel fris!

Doordat er parfum & kleurstoffen in de bloemetjes is verwerkt, raad ik ze niet aan bij een erg gevoelige huid. Wil je het toch proberen, dan kan je best eerst enkele blaadjes in het bad laten smelten. Nadien kan je de hoeveelheid vermeerderen.

En denk erom: geniet van een heerlijk, geurend & kleurrijk badmoment!

https://www.klaverhand.be/zeep-geschenken/

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 18 =