Weer een aangename geur in huis brengen

Aangename geur in huis

We willen het allemaal: een aangename geur in huis. Niets is zo vreselijk dan thuis komen in een muffe omgeving. Je huis ruikt niet meer naar ‘thuis’ & zal (on)bewust op je gemoed werken. Ongetwijfeld herken je dit, want het is logisch dat het soms minder fris ruikt. In huis wordt geleefd & dat brengt nu eenmaal (muffe) geurtjes met zich mee. Maar je kan dit eenvoudig oplossen & weer een heerlijke geur in huis brengen.

Hoe zorg je voor een gezellige geur in huis?

Het is instinctief dat we slecht ruikende geurtjes meteen willen camoufleren door er een luchtverfrisser tegenaan te spuiten. Maar eigenlijk is dat geen goed idee. Je kan beter eerst de oorzaak aanpakken door te ontgeuren en nadien opnieuw geur te geven.

Hoe kan je ontgeuren?

De eerste stap is heel eenvoudig maar wordt vaak te weinig gedaan. Je kan kosteloos ontgeuren door de ruimte te ventileren. Gooi elke dag de ramen & deuren open. In de zomer doen we dat vaak automatisch, maar ook in de winter is het heel belangrijk om goed te ventileren. ’s Morgens de ramen 10 minuten openen, kan al helpen.

Nu denk je misschien dat de energierekening omhoog gaat, maar niets is minder waar. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, je kan juist energie besparen door frisse lucht naar binnen te halen. Het verwarmen van vochtige lucht is veel lastiger dan het verwarmen van nieuwe lucht.
Nog een pluspunt: de frisse lucht zal invloed hebben op je concentratie én op de gezelligheid in huis.

Daarnaast kan je ook ontgeuren d.m.v. azijn. Het ontkalkt en ontvet niet alleen, het neutraliseert ook nare geurtjes. Het is trouwens niet gevaarlijk voor dieren en milieu. Je kan bijvoorbeeld een kommetje azijn in de ruimte zetten zodat het vieze geurtjes wegneemt. En het is trouwens ook erg handig om de geur uit de kattenbak weg te krijgen. Meng water met azijn in de kattenbak en laat het 20 minuten staan. Nadien kan je ‘m uitspoelen en ruikt de bak weer fris.

Heb je geen azijn in huis? Dan helpt baking soda ook goed. Het neutraliseert niet alleen geur, het neemt ook vocht op (wat azijn natuurlijk niet doet). Strooi wat baking soda onderaan in de vuilnisbak & het neemt de geur weg.

Is de geur te fel & werken bovenstaande middeltjes niet? Dan raden we de geurverwijderaar van PowAir aan. De sprays en gel-geurverwijderaar in pot elimineren alle nare geuren. Ze zijn samengesteld met essentiële oliën, dus ongevaarlijk voor mens en dier.

Ontgeuren

In dit filmpje zie je hoe je eenvoudig de pot van PowAir kan gebruiken om te ontgeuren:

Hoe kan je geur geven aan een ruimte?

Eens je de ruimte hebt ontgeurt, kan je pas starten om het een frisse geur te geven. Hiervoor zijn allerlei verschillende manieren, je kiest zelf wat het beste bij je (huis) past.

Geurkorrels
  • Geurkorrels: ideaal om in een zakje te doen & in de droogkast te gooien. Het textiel zal een subtiele geurtoets krijgen. Of je legt het zakje in de kledingkast om muffe geurtjes te vermijden. Ook kan je geurkorrels opzuigen met de stofzuiger of kruimeldief. Het zal een frisse & subtiele geur doorheen jouw huis verspreiden. Wat geurkorrels onderaan in de vuilnisbak of in je schoenen kan ook wonderen doen.
Ontwerp zonder titel 2022 12 20T105353.739 Klaverhand
  • Geurstokjes: het zorgt voor een langdurige geurverspreiding in huis. Plaats ze niet in de volle zon & draai de stokjes wekelijks om. Zo geniet je maanden van de aangename geur in huis.
Ontwerp zonder titel 2022 12 20T105852.080 Klaverhand
  • Geurkaarsen: Kaarsen in huis zorgen voor gezelligheid, doe daar nog een geurtje bij & je creëert een heerlijk ontspannend moment. Je kiest best natuurlijke geurkaarsen op basis van sojawas, vrij van synthetische was en paraffine. Meer info vind je hier: ‘wat je moet weten over geurkaarsen‘.
Ontwerp zonder titel 2022 12 20T110253.150 Klaverhand
  • Waxmelts: Een waxmelt plaats je in een geurbrander & zal een intense geur verspreiden. De geuren verspreiden zich gemiddeld 8 uur. Hoe dichter je de vlam onder de waxmelt plaatst, hoe intenser de geur. Als de vlam dooft, stolt de wax weer. Zo kan je het meerdere keren smelten.
Ontwerp zonder titel 2022 12 20T105530.869 Klaverhand
  • Aromadiffuser: kies voor een ultrasone verstuiver die door middel van koude diffusie de lucht zal bevochtigen. Als de lucht te droog is, kan je hoesten of krijg je last van de ogen. Een aromadiffuser kan dan helpen. Je kan er trouwens een paar druppels etherische olie aan toevoegen. Het zal een lekkere geur verspreiden in huis en rustgevend werken.
Geurkaarten
  • Geurkaarten: wil je een kleine ruimte geur geven? Dan is een geurkaart handig & erg eenvoudig. Je kan het in de kast, toilet of auto hangen.
Ontwerp zonder titel 2022 12 20T105640.171 Klaverhand
  • Textielverfrisser/parfumsprays: ideaal voor als het snel moet gaan. Je wil snel je gordijnen, stoffen zetel of kleren een aangenaam geurtje geven. Je sprayt het van op een afstand van 30 cm & het ruikt lekker. Een textielspray werkt niet langdurig, maar zorgt wel even voor een lekkere geur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 4 =