Zo zorg je voor een wintergeur

Zo zorg je voor een wintergeur

Sta er eens even bij stil: “Hoe ruikt een wintergeur?”. Het antwoord is erg persoonlijk, want wat voor jou naar Kerst/winter ruikt, zal voor iemand anders misschien niet zo zijn. Een tijdje geleden vroegen we op sociale media wat jij associeert met een wintergeur. We kregen opvallend vaak hetzelfde antwoord: dennengeur & kaneel. Heerlijk warme geuren! En zo komen we meteen bij de essentie van een wintergeur: het moet warmte & gezelligheid geven, een geborgen gevoel van samen zijn.

Tips om een wintergeur in huis te brengen

Geurkaarsen & waxmelts

Geurkaarsen & waxmelts brengen een lekker aroma in huis. Het is een goed idee om voor warme geuren te kiezen tijdens de koude wintermaanden. Warme geuren zorgen voor een geborgen, veilig & huiselijk gevoel. Denk maar aan geuren met sandelhout of een zachte Oosterse geur.
De waxmelts vanille, appelkruid, munt & boter zullen je ongetwijfeld in winterstemming brengen.

Geur uit de oven

Haal je receptenboek maar boven & begin met bakken. Appeltaart, versgebakken brood of speculaas zorgen voor een overheerlijke geur in huis. En de geur van krokketjes of pomme duchesse doen je misschien al wegdromen van de kerstmenu.

Geurstokjes

Het is leuk om regelmatig een geurvleugje in huis te ruiken. Dat kan je eenvoudig bekomen door het gebruik van geurstokjes. Het zorgt voor een langdurig geureffect & is gemakkelijk aan te passen naargelang het seizoen. Voor de winter raden we de geuren Peper, Vanille & tonkaboon & Bergamot aan. Ze zijn trouwens verpakt in een mooie geschenkdoos, dus ook leuk om cadeau te geven.

Was je favoriete plaid met wasparfum

Wasparfum geeft een aanhoudende geur aan textiel. Ideaal om je favoriete deken mee te wassen. Een extra pluspunt is dat je de geur van wasparfum ook in de ruimte zal ruiken. Om een winterse geur te creëren, kies je best voor warme, zoete of intense geuren. We denken dan bijvoorbeeld aan Vanille, Ochtenddauw (dennengeur), Fior di Talco & oosterse geuren zoals Oosters goud & Argan. De nieuwe geur Dolce vita past ook goed in dit rijtje.

Trouwens, de textielspray Sport is ideaal om je zetel of gordijnen mee te verfrissen.

Aromadiffuser

Een diffuser geeft een intense geurboost. Het is een gemakkelijk toestel om aan en uit te zetten waardoor je eenvoudig zelf de geurintensiteit kan regelen. Het verstuiven van etherische olie kan erg rustgevend werken én kan een fijne (winter)sfeer in huis brengen. De geuren Clean & Bright (ideaal om een ruimte op te frissen na gourmet), Cough & Sniffs (om je weerstand te verhogen) en Time & Seasons (een kruidige geur die je hart verwarmt) zijn musthaves tijdens de winterperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + 14 =