4 tips om laatste restjes van shampoo bar te gebruiken

4 tips om laatste restjes van shampoo bar te gebruiken

Heb je ooit het gevoel gehad dat je Shampoo Bar een eindeloos leven heeft, maar uiteindelijk kom je toch met die schattige kleine restjes te zitten? Geen paniek, wij geven een paar tips om alles uit een shampoo bar te halen… ook uit die laatste stukjes.

Tip 1: gebruik een zeepzakje

De meest simpele manier om de restjes van een shampoo bar op te gebruiken, is het gebruik van een zeepzakje. Gooi alle restjes in het zakje en knoop ‘m dicht, laat even onder de kraan nat worden en wrijf tussen je handen. Je zal merken dat het lekker begint te schuimen.

Tip: heb je geen zeepzakje in huis? Dan kan je de stukjes ook in een washandje doen en dichtknopen. Of een panty werkt trouwens ook.

Tip 2: kleef de restjes op een andere bar

Als je al een nieuwe shampoo bar in huis hebt, kan je de restjes van je vorige bar hierop plakken. Dit doe je door de nieuwe bar en de restjes nat te maken en stevig op elkaar te drukken. Super gemakkelijk hé?

Tip 3: maak de shampoo bar vloeibaar

Om alles uit je shampoo bar te halen, kan je de laatste stukjes weer tot een vloeibare shampoo maken. Dit doe je door de resterende stukjes in een hittebestendige kom te doen en hierover een scheutje gekookt water te gieten. Met een vork kan je de stukjes fijn prakken zodat je een egale shampoopasta krijgt.

Vervolgens doe je de shampoopasta in een geschikte fles (bijvoorbeeld van glas) en giet er weer gekookt water bij. Sluit de fles af & roer alles met een draaibeweging door elkaar – je schudt best niet want dan gaat het erg schuimen. Laat het enkele uurtjes staan en doe de dop dan pas van de fles om de shampoo te laten afkoelen.

Tip: voor resterende stukjes van ongeveer 10 gram heb je zeker een fles nodig van min. 150 ml.

Tip 4: Maak van jouw restjes een nieuwe shampoo bar

Heb je meerdere kleine stukjes van verschillende bars? Dan kan je hiervan een nieuwe shampoo bar maken. Dit doe je door alle stukjes au bain-marie te smelten – zet een pot met water op en laat het warm worden (koken hoeft niet!), plaats een schaaltje in het warme water en doe daar de kleine stukjes van de shampoo bars in. De stukjes zullen vloeibaar worden.

Leg een stukje bakpapier in een klein schaaltje of gebruik een siliconen vormpje om de vloeibare zeep in te gieten, laat afkoelen en je hebt weer een nieuwe kleine shampoo bar.

Extra tip

Oh, en vergeet niet om je bars goed te bewaren. Geef ze na elke wasbeurt de kans om te drogen, zodat ze een lang en gelukkig leven kunnen leiden. Een houten zeephouder is ideaal om de zeepbars te laten drogen én het staat trouwens heel leuk in de badkamer. En een bar organizer is dan weer super gemakkelijk om snel op te hangen & elke bar een plekje te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 18 =