6 tips om eenvoudig te besparen

Besparen

6 tips om eenvoudig te besparen

Het leven wordt steeds duurder. Niet alleen onze energierekening stijgt, maar ook de rekening in de supermarkt. We kunnen er niet omheen, de meeste mensen moeten besparen. In deze blog geven we je 6 eenvoudige tips om ook in het huishouden minder geld uit te geven.

Tip 1: wasparfum

Oké, we zien je misschien vreemd opkijken bij onze eerste tip want wasparfum is niet super goedkoop in aankoop. Klopt! Maar reken eens uit hoeveel je doseert aan wasverzachter om een lekkere geur te geven aan je wasgoed en hoe weinig je nodig hebt van wasparfum. Met een fles van 500 ml kan je tussen de 25 à 50 wasjes draaien waarbij je kledij lang lekker blijft ruiken. Elke dag propere kleren uit de kast nemen, omdat ze muf ruiken, is dus niet meer nodig.

Daarnaast is een maatbekertje ook ideaal om te besparen. Velen doseren op gevoel waardoor er vaak onnodig veel wasproduct wordt gebruikt.
Je hebt voldoende aan 50 à 75 ml wasmiddel, 25 à 45 ml wasverzachter en 10 à 20 ml wasparfum.

Tip 2: Wasdrogerballen

De droogkast is één van de grootste elektriciteitsverbruikers in het huishouden, maar soms kunnen we niet anders dan de droogtrommel te gebruiken. Deze kleine tips helpen om zuiniger te drogen:

  • Droog zo weinig mogelijk aan de hoogste temperatuur.
  • Gebruik wasdrogerballen. Ze zorgen voor een betere luchtcirculatie waardoor het wasgoed sneller droogt en je eenvoudig kan besparen.
  • Overschrijd de maximumcapaciteit van je droogkast niet. Zo kan het toestel de vochtigheid niet goed meten en zal het langer draaien.
Ontwerp zonder titel 2022 10 12T112112.338 1 Klaverhand

Tip 3: Shampoo bars

Shampoo bars hebben heel wat voordelen. Besparen is daar één van. Ze zijn niet alleen 100% natuurlijk – wat je haren ten goede komt – het bevat ook geen plastic. Uiteraard is dit goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. 1 bar is gelijk aan 3 flessen shampoo. D.w.z. dat het gebruik van shampoo bars op termijn voordeliger is dan flessen shampoo EN je kan de shampoo bar volledig opgebruiken, terwijl er altijd nog een restje zeep in een fles achterblijft.

Tip 4: Wasstrips

We komen even terug op tip 1, waar we het al hadden over correct te doseren. Want ongetwijfeld herken je het wel. Zoveel mogelijk wasmiddel gebruiken zodat je denkt dat het wasgoed zéker proper is, maar helaas helpt dit niet. Je kan beter hardnekkige vlekken op voorhand behandelen. Teveel wasmiddel gebruiken kost niet alleen veel geld, er komt ook onnodig veel zeep in de natuur terecht. Wasstrips zijn de oplossing! Het is kinderspel om juist te doseren: je gooit een strip in je wastrommel & klaar. Je zal merken dat je zo heel wat kan besparen.

Tip 5: Kaarsen

Het gebruik van kaarsen brengt niet alleen gezelligheid. Maar ook licht & warmte. Steek thuis een lampje minder aan en zet een kaarsje in de plaats. Erg gemakkelijk en het brengt een leuke sfeer in huis.

Geurkaars2 Klaverhand

Tip 6: Poetsen met herbruikbare flessen

Vaak hebben we gigantisch veel schoonmaakflessen in onze kast staan. Sta er eens even bij stil of dit écht nodig is. Je kan bijvoorbeeld beter herbruikbare flessen kopen zoals de poetsproducten van Klaeny. Je koopt één keer een fles die je telkens opnieuw kan vullen met kraantjeswater en een schoonmaaktabletje.

De voordelen:
1. Veel minder plastic = goed voor het milieu,
2. Minder vuilniszakken nodig om wegwerpflessen in te steken,
3. De schoonmaaktabletjes kosten minder dan een nieuwe wegwerpfles,
4. Heeft niets met besparen te maken, maar is wel van onschatbare waarde: een overzichtelijke en opgeruimde kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =