Haal een herfstsfeer in huis

herfst in huis

Haal een herfstsfeer in huis

Het vallen van ‘t blad. Regenachtige dagen. Het najaar is begonnen. Vaak gaat de herfst samen met vermoeidheid, stramme gewrichten, griepsymptomen of wat neerslachtigheid. Misschien is het daarom dat dit seizoen niet bij iedereen geliefd is.
Maar de herfst heeft ook heel wat gezelligheid in petto. Alle veranderende kleuren & geuren kunnen voor een ontspannen gevoel zorgen. Hoe je herfstgeuren in huis kan brengen, lees je in de blog “Haal herfstgeuren in huis“. In deze blog geven we je graag wat tips om een aangenaam herfstgevoel in huis te brengen.

Haal een herfstsfeer in huis met deze tips:

Maak je huis schoon

De lenteschoonmaak kent iedereen wel. Maar wist je dat de herfstschoonmaak even belangrijk is? Misschien zelfs nog belangrijker want in de herfst en winter is er meer stof aanwezig. Dit komt omdat we meer binnen zitten, warmere kledij dragen & de verwarming vaker aanstaat. Radiatoren zijn enorme stofvangers, dus raden we je aan om deze regelmatig schoon te maken. De binnenkant van een radiator stofvrij maken is zeker geen wekelijks klusje, maar probeer het toch toe te voegen aan het lijstje van de herfstschoonmaak.

Zorg voor zachte kussens & een leuk dekentje

Kleine details zorgen voor een groot verschil. Andere kussens in de zetel of een zacht dekentje in huis halen, doen al heel wat. Probeer in herfstkleuren te blijven zoals bijvoorbeeld rood, oranje, bruin en mosterdgeel. Deze warme kleuren zullen sowieso een herfstgevoel in je naar boven brengen. Laat de gezelligheid en warmte maar komen.

Haal kaarsen in huis

Kaarsen brengen licht & warmte. Ze zorgen niet alleen voor een lekkere geur, ze geven een ruimte ook extra gezelligheid. De blog “wat je moet weten over geurkaarsen en waxmelts” is zeker de moeite om eens door te lezen, want niet alle geurkaarsen zijn even gezond voor mens en dier. De geurkaarsen Dolce Vaniglia & Clementine zullen je ongetwijfeld in herfstsfeer brengen. En de waxmelts Vanille & nootmuskaat zijn heerlijk zacht en warm.

Zorg voor decoratie

Herfstversiering moet niet veel geld kosten. Het kan zelfs helemaal gratis. Ga eens wandelen in een bos & snuif de herfstgeuren op. We zijn er zeker van dat er heel wat leuks op je pad ligt om het huis mee op te vrolijken. Je kan bijvoorbeeld herfstbladeren, kastanjes & eikels in een vaas leggen. Doe daarin nog wat kleine (kerst)lichtjes & je zal versteld staan van het leuke herfsteffect. Of maak een herfstslinger met blaadjes!

Ventileer

Een tip die altijd terug komt omdat het zo belangrijk is: ventileren. Gooi regelmatig ramen en deuren even open. Haal de frisse herfstlucht in huis. Dit zorgt niet alleen voor een energieboost in huis & in je hoofd, maar ook voor minder CO2, vocht en schadelijke stoffen die tot gezondheidsklachten kunnen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 10 =