Haal herfstgeuren in huis

Herfstgeuren

Haal herfstgeuren in huis

Stel je voor dat je door het bos wandelt. De grond ligt bedekt met gele, oranje, bruine & rode bladeren. Je haalt diep adem & je ruikt de typische herfstgeur. Ik denk dat je je hierbij wel wat kan voorstellen.
Een herfstlucht heeft een erg opmerkelijke geur dat heel ontspannend werkt, zelfs een tikkeltje meer dan de geur van andere seizoenen. Dit komt omdat het onze zintuigen erg prikkelt. Niet alleen de geur, maar ook alle verschillende kleuren, zorgen voor een intenser gevoel.

Hoe komt het dat de herfst een herkenbare geur heeft?

De typische herfstgeur komt door het afbraakproces van bladeren. Ze vallen op de grond, beginnen te schimmelen en er komen gassen vrij doordat de bladeren composteren. Denk daar nog de sterke geur van paddenstoelen bij & je ruikt ‘de herfst’.

Hoe haal je herfstgeuren in huis?

 1. De lekkerste manier is om een appeltaart te bakken. Door de combinatie van de warme appel & kaneel, krijg je net hetzelfde zoete en warme effect als de typische herfstgeur.
 2. De combinatie van kruidnagel & appelsien zorgt ook voor een zoet & warm effect. Deze samenstelling zorgt er trouwens voor om insecten weg te jagen. Je kan bijvoorbeeld kruidnagels in een appelsien drukken of appelsienschijfjes laten drogen op een schaal (of maak er een vrolijke ketting van!). Het zorgt voor een krachtige geur in huis.
 3. Je kan ook een herfstgeur in huis brengen door het gebruik van etherische oliën. Deze 3 home blends brengen je alvast in een ontspannende (herfst)stemming:
  • Cough & Sniffs: een blend van kruidnagel, citroen, kaneel, eucalyptus en rozemarijn.
  • Relax & Cozy: een blend van bergamot reggio, 10% jasmijn en vanille.
  • Zen & Silence: een blend van bergamot reggio, kardamom, rozemarijn, tolubalsem en hoblad.
 4. Geurstokjes brengen een langdurige geurboost in huis. Vanille en Sandalwood zijn bijvoorbeeld warme, zoete geuren die je kunnen laten wegdromen van de herfst.
 5. Poets je huis met een warme, frisse geur die je een herfstsfeer geeft. De geur ‘Blauwe diamant‘ is een geur die geborgenheid & ontspanning oproept.

Nu heb je al enkele tips om een herfstgeur in huis te brengen, maar wil je meer weten hoe je een herfstsfeer in huis creëert? Lees dan zeker de blog “Hoe haal je de herfst in huis?“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =