Het verschil tussen BIO wasparfum en gewone wasparfum

Het verschil tussen BIO wasparfum en gewone wasparfum

Wasparfum is de nieuwste geurbeleving in de wereld van wasmiddelen en huishoudelijke geuren. Het geeft je wasgoed niet alleen een frisse geur maar het kan ook helpen om kleding langer fris te houden. Er zijn twee types wasparfum op de markt: BIO wasparfum en gewone wasparfum. Maar wat is eigenlijk het verschil? In deze blog zullen we de belangrijkste verschillen bespreken zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor je wasroutine.

Wat is Wasparfum?

Voordat we dieper ingaan op het verschil tussen BIO wasparfum en gewone wasparfum leggen we je in een notendop uit wat wasparfum precies is: het is een geconcentreerde vloeistof die je aan je wasgoed toevoegt, je doseert het in het bakje van de wasverzachter. Het dient niet alleen als geurversterker maar het kan ook helpen om onaangename geuren te neutraliseren en je wasgoed zachter te maken.

Klik hier als je meer info wenst over wasparfum.

Gewone Wasparfum

‘Gewone’ wasparfum, ook wel bekend als synthetische wasparfum, wordt gemaakt met kunstmatige geurstoffen. Deze geurstoffen worden in het laboratorium gemaakt en zijn ontworpen om een breed scala aan geuren na te bootsen, variërend van bloemig tot fruitig en alles daartussenin. Gewone wasparfum staat bekend om zijn sterke, intense en langdurige geur waardoor je wasgoed heerlijk ruikt, zelfs lang nadat het uit de wasmachine is gehaald.

BIO Wasparfum

BIO wasparfum is een natuurlijker alternatief voor gewone wasparfum. Het wordt gemaakt met biologische en natuurlijke ingrediënten, zoals etherische oliën en extracten van planten en bloemen. BIO wasparfum staat erom bekend dat het een zachtere, meer subtiele en natuurlijke geur aan je wasgoed toevoegt, in vergelijking met de krachtige aroma’s van gewone wasparfum. Dit wil niet zeggen dat de geur van BIO wasparfum sneller zal vervagen. Het bevat meestal geen kunstmatige toevoegingen of synthetische chemicaliën, wat het een milieuvriendelijkere keuze maakt.

De verschillen op een rij

  1. Samenstelling: Het belangrijkste verschil tussen BIO wasparfum en gewone wasparfum ligt in hun samenstelling. BIO wasparfum maakt gebruik van natuurlijke en biologische ingrediënten, terwijl gewone wasparfum kunstmatige geurstoffen bevat.
  2. Geursterkte: Gewone wasparfum staat bekend om zijn sterke en langdurige geur, terwijl BIO wasparfum over het algemeen een zachtere en subtielere geur heeft. Dit kan een persoonlijke voorkeur zijn, afhankelijk van hoe sterk je wilt dat je wasgoed ruikt.
  3. Milieuvriendelijkheid: BIO wasparfum wordt beschouwd als een milieuvriendelijkere optie omdat het geen schadelijke chemicaliën bevat en biologisch afbreekbaar is.
  4. Huidvriendelijkheid: Als je een gevoelige huid hebt, kan BIO wasparfum een betere keuze zijn omdat het minder waarschijnlijk huidirritatie veroorzaakt in vergelijking met gewone wasparfum.

Het kiezen tussen BIO wasparfum en gewone wasparfum hangt dus af van je persoonlijke voorkeuren en wat het beste bij je huishouden past. Wat je ook kiest, het toevoegen van wasparfum aan je wasroutine is een aangename manier om je wasgoed frisser te laten ruiken.

Extra weetje

De wasgeur Talco baby wash werd zorgvuldig samengesteld en heeft het label “dermatologisch getest” gekregen. De wasparfum is hypoallergeen, pH-neutraal, zonder parabenen en allergeenvrij.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vijf =