Sneller drogen van de was

Hoe de was sneller drogen?

Een wasrek vol met was dat dagen staat de drogen en het gevoel dat je wasmachine nooit stilstaat: we kennen het allemaal. Gelukkig zijn er enkele handige trucs die je kunt toepassen om het drogen van je wasgoed te versnellen. In deze blog delen we enkele tips voor een vlotter droogproces zodat je meer tijd overhoudt voor andere leuke bezigheden.

Extra centrifugeren

Voordat je de was in de droger steekt, overweeg dan om je wasmachine nog een extra keer te laten centrifugeren. Hierdoor wordt er nog meer water uit je kleding verwijderd. Je wasmachine zal dus wel extra energie verbruiken maar daarna zal de droger minder lang moeten werken.

Voeg een handdoek toe

Handdoeken zijn ontworpen om vocht op te nemen, dus gooi er bij elke droogcyclus een droge handdoek bij. De handdoek helpt om overtollig vocht op te nemen, waardoor je wasgoed sneller droogt. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook energiekosten.

Gebruik wasdrogerballen

Wasdrogerballen bieden heel wat voordelen. Ze verkorten de droogtijd, verminderen kreuken in je kleding en zorgen voor zachter wasgoed. Het is dus een eenvoudige en effectieve toevoeging aan je wasroutine. Hoe meer wasgoed je droogt, hoe meer drogerballen je nodig hebt. Voor een volle droogkast, handdoeken & bedlinnen gebruik je best 4 tot 6 drogerballen.

Droogrektrucjes

  • Schud het wasgoed uit voordat je het ophangt. Het water uit de kleding wringen kan ook maar wees voorzichtig om je kleding niet te beschadigen.
  • Hang de kleding niet te dicht bij elkaar op, zodat de lucht goed kan circuleren.
  • Voor sommige kledingstukken, vooral jeans en dikke sweaters, kan het helpen om ze binnenstebuiten te hangen. Hierdoor kan de lucht gemakkelijker bij de vochtige plekken komen, wat het droogproces versnelt.
  • Heb je delicate wolwas? Rol deze dan strak in een grote handdoek en rol het daarna weer uit. De handdoek absorbeert het vocht.
  • Plaats je droogrek in een goed geventileerde ruimte om te voorkomen dat vocht in de kamer blijft hangen.

Is het een goed idee om je was op de verwarming te drogen?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je was op de verwarming te drogen, is dit meestal geen aanrader. Het dwingt je verwarmingsketel harder te werken, wat kan leiden tot hogere energiekosten. Ook kan het drogen van kleding op de verwarming de luchtkwaliteit in huis verminderen. Dit komt omdat het vocht uit de kleding in de lucht wordt vrijgegeven, wat kan leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming.

Maar af en toe je was op de verwarming leggen, kan geen kwaad. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 7 =