Schoonmaken voor je op vakantie gaat

Schoonmaken voor je op vakantie gaat

Zonder stress op vakantie vertrekken én thuiskomen in een proper, heerlijk ruikend huis. Dat wil iedereen. Maar om tijdens de inpakrush nog op te ruimen en te kuisen, is vaak niet veel tijd/goesting. Toch willen we je enkele tips geven om het jou gemakkelijker te maken om terug thuis te komen in een schoon huis.

De illusie van een proper huis creëren

Heb je te weinig tijd om je huis grondig aan te pakken voordat je op vakantie vertrekt? Doe dan een paar eenvoudige klusjes waardoor je huis, op het eerste zicht, proper oogt. Zorg voor een schone tafel, een opgeruimde keuken, hang de gordijnen mooi en dek je bedden op.

Vuilbak legen Klaverhand

Planning: schoonmaken voor je op vakantie gaat.

Plan jij het schoonmaken van je huis even zorgvuldig als je vakantie? Misschien niet, maar we geven je toch een takenlijst om zeker niet te vergeten:

  • Vuilnisbakken legen & kuisen: Hiermee vermijd je vieze beestjes en een onaangename geur bij thuiskomst. Strooi onderin eventueel wat geurkorrels voor een frisse geur.
  • Bekijk wat er in de koelkast ligt: Haal alle bedorven producten uit de koelkast. Producten die tijdens de reis zullen vervallen kan je eventueel meenemen op vakantie of je kan ze aan buren, vrienden of familie geven.
  • Andere voedingswaren checken: Open verpakkingen van koekjes, aardappelen, uien en fruit neem je best mee op vakantie of geef je aan iemand die het nog kan gebruiken.
  • Bedden verschonen: Misschien niet het meest leuke klusje, maar als je uitgerust terug komt van vakantie is het zalig om ook thuis in een schoon bed te slapen. Als je het bedlinnen met wasparfum wast, blijven de lakens heerlijk ruiken.
  • Zorg voor een lege wasmand: Een belangrijk taakje want als vuil wasgoed te lang in de wasmand blijft liggen, kan het zijn dat het textiel ook nog stinkt na het wassen. Dit komt omdat schimmels en bacteriën graag circuleren in de wasmand. Let dus zeker op dat je geen nat of vochtig wasgoed laat liggen. Lukt het toch niet om de wasmand helemaal leeg achter te laten? Doe dan nadien een scheutje PowAir Penetrator bij je wasmiddel om vieze geuren na het wassen te vermijden.
  • Lastminute: De avond voor vertrek of de dag van vertrek kan je nog stofzuigen. Stofzuigerballen zorgen voor een aangename en frisse geur door huis waardoor je sowieso al een fris thuisgevoel krijgt. Heb je nog tijd (en zin) kan je ook nog snel met een natte dweil door je huis gaan.
    Vergeet ook zeker de vuilbakken niet buiten te zetten!
  • Mannentaakjes: Ja, ook mannen kunnen je helpen om het huis veilig achter te laten. Ze kunnen bijvoorbeeld alle elektrische apparaten op standby zetten of uittrekken, ervoor zorgen dat alle deuren op slot zijn en alle ramen sluiten (ventilatieluiken laat je best wel open).

Wedden dat je op deze manier weer ontspannen thuis komt na een deugddoende vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =