5 veelgestelde vragen over Toverdoeken

De 4 veelgestelde vragen over Toverdoeken

Met een setje Toverdoeken heb je geen spons, wisser of zeem meer nodig. Deze poetsdoeken gebruik je voor het eenvoudig en streeploos zemen van ramen, zowel binnen als buiten. Maar ook spiegels, roestvrijstaal, tegels, kranen en keramische kookplaten worden weer als nieuw. Enfin, alle gladde oppervlakken kan je schoonmaken met de Toverdoeken.

Zelf heb ik altijd een setje in de badkamer liggen om de douchewand en kraan meteen te drogen na gebruik. Het is super snel & zelfs kleine kinderen kunnen het. Op deze manier gaat het wekelijks onderhoud veel sneller omdat kalk geen kans krijgt om zich vast te hechten.

Wat is de droogdoek en welke doek moet je nat maken?

De hele zachte doek is de poetsdoek, die maak je dus nat/vochtig om het vuil te verwijderen.
De wafelstofdoek is de droogdoek. Maak het gehele oppervlak maar 1 keer droog met de droogdoek. Ook al lijkt het nog wat wazig, dit zal binnen enkele seconden streeploos opdrogen (dus niet nawrijven).

Mag je wasverzachter gebruiken om de doeken te wassen?

Neen. Wasverzachter zal de vezels verstoppen waardoor het absorberende vermogen zal verminderen. De doeken mag je op lage temperatuur wel in de droogkast steken. Wasparfum laat je best ook achterwege om de vezels van de doeken niet te belasten.

Kan je met 1 droogdoek alle ruiten in huis drogen?

Dat hangt ervan af hoe groot de ruiten zijn én hoe nat je ze maakt. Vouw de droogdoek op in minstens een achtvlak en zeem de ramen streeploos droog door een horizontale achtbeweging van boven naar beneden. Droog met één vlak het glas totdat het vlak verzadigd is. Vouw dan de droogdoek om voor een nieuw droogvlak. Als alle vlakken tweezijdig gebruikt zijn is de droogdoek maximaal en volledig benut en moet de droogdoek worden gedroogd.

Hieronder vind je een filmpje met een eenvoudige vouwtechniek.

Moet ik poetsproduct gebruiken?

Bij erg vuile of vette ruiten (bijvoorbeeld in een keuken) raden we aan om de professionele glasreiniger te combineren met de Toverdoeken. Als de ruiten niet erg vuil zijn, kan je ze perfect gebruiken zonder poetsproduct.

Gebruik geen allesreiniger op ruiten, dit kan de ruit vet maken waardoor de Toverdoeken de ruit niet streeploos schoonmaken. Heb je geen professionele glasreiniger in huis? Dan kan je ook wat azijn gebruiken om het vuil/vet te verwijderen.

Professionele glasreiniger

Moet ik de doeken telkens opnieuw wassen?

De superdoek (de zachte) maak je telkens nat, dus die kan je steeds goed uitspoelen. Als je merkt dat hij vuil is, was je hem opnieuw in de wasmachine. De droogdoek mag je tussen twee poetsbeurten gewoon laten drogen aan de lucht. Als je merkt dat hij vuil is, was je hem uiteraard best weer opnieuw in de wasmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 16 =