Hoe je elke ruimte geur kan geven

Hoe je elke ruimte geur kan geven

In een wereld waar visuele indrukken vaak overheersen, onderschatten we het belang van geur in onze leefomgeving. Nochtans is een goed gekozen geur een krachtig middel om de sfeer van elke ruimte (on)bewust te beïnvloeden.

Geur is subjectief en kan sterk verschillen van persoon tot persoon. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij het kiezen van de juiste geur voor een specifieke ruimte. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Bepaal het doel van een ruimte

Sta eerst eens stil bij het doel van de ruimte alvorens een geur te kiezen. Want een geur heeft een belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer én bij het bereiken van een bepaald doel. Zo kan een geur in een ruimte het doel net versterken, maar dus evengoed ook afzwakken.

Een voorbeeldje: als je kiest voor oppeppende geuren in de slaapkamer, zal dit een negatieve invloed hebben op je nachtrust. Maar als je diezelfde oppeppende geuren gebruikt in je kantoor, zal je net wel ijverig en geconcentreerd kunnen werken.

Hieronder geven we je een leidraad welke geuren per ruimte interessant kunnen zijn.

Hou het seizoen in de gaten

Als je buiten loopt, zal je per seizoen een andere geur opmerken. In de zomer zal je vers gemaaid gras ruiken, bloemen, zeelucht, meloenen, barbecues,… Terwijl je in de winter dennen, kaneel, open haard en warme soep ruikt.

Die verschillende buitengeuren per seizoen kan je ook naar binnen halen. Warme, kruidige geuren passen goed bij de herfst en de winter, terwijl lichte, bloemige geuren geschikt zijn voor de lente en de zomer.

Als je per seizoen de geuren binnenshuis verandert, zal je merken dat dit een positief effect heeft op je gemoedstoestand.

Hou rekening met de grootte van een ruimte

Houd rekening met de grootte & ventilatie van een ruimte. Een te sterke geur in een kleine ruimte kan overweldigend zijn, terwijl een te subtiele geur in een grote ruimte mogelijk niet merkbaar is. En onthoud vooral dat je steeds goed ventileert zodat er verse en frisse lucht de ruimte kan vullen.

Het is een leuke opdracht om met verschillende geuren in elke ruimte te experimenteren om jouw gevoel onvergetelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − een =