Vlekken van bellenblaas en zonnecrème

Vlekken van bellenblaas en zonnecrème

Het zomerseizoen brengt niet alleen warmte en vreugde met zich mee, maar vaak ook enkele onverwachte uitdagingen, zoals vlekken van zonnecrème en bellenblaas op je favoriete kleding. Met de juiste tips en trucs kun je deze vlekken verwijderen en je kleding weer laten stralen.

Vlekken van zonnecrème

Zonnecrèmevlekken kunnen soms lastig zijn om te verwijderen, vooral omdat ze vaak olieachtig zijn en zich diep in de stof kunnen nestelen. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om ze te verwijderen:

Stap 1: Snelle actie

Zodra je merkt dat er zonnebrandcrème op je kleding gemorst is, dep je het overtollige product voorzichtig weg met een schone doek of papieren doekje. Probeer te voorkomen dat je de vlek in de stof wrijft, omdat dit de vlek kan verergeren.

Stap 2: Voorbehandeling

Breng een kleine hoeveelheid afwasmiddel of ossengalzeep aan op de vlek en dep het zachtjes in met je vingers of een zachte borstel. Laat het middel enkele minuten inwerken om de vlek los te maken.

Stap 3: Wasbeurt

Spoel de behandelde vlek eerst grondig af onder koud water en was het kledingstuk dan volgens de wasinstructies op het waslabel. Controleer na het wassen of de vlek volledig verdwenen is voordat je het kledingstuk in de droger stopt, omdat hitte de vlek fixeert. Is de vlek niet volledig verdwenen? Zorg er dan voor dat je het kledingstuk niet laat opdrogen, maar start meteen met stap 4.

Stap 4: Alternatieve methoden

Als de vlek hardnekkig is, kun je best het textiel opnieuw behandelen met ossengalzeep. Gaat het over een vlek op witte of lichte kleding kan je het kledingstuk in een bak met warm water leggen en natriumpercarbonaat toevoegen. Laat het ongeveer 4 à 6 uur weken, spoel het dan grondig uit met koud water & was het opnieuw in de wasmachine.

Vlekken van bellenblaas

! Opgelet

Bellenblaasvlekken worden pas zichtbaar na het wassen. De combinatie van glycerine (een ingrediënt van bellenblaas) en wasmiddel zorgt ervoor dat er een chemische reactie ontstaat en het product zich vastzet op je kledij. Helaas krijg je dit er dan niet meer uit. Het is dus heel belangrijk dat, wanneer je kindjes met bellenblaas hebben gespeeld, je onderstaande tips toepast vóórdat je gaat wassen.

Stap 1: Spoelen met water

Kleding die gebruikt werd om bellen te blazen, spoel je best onmiddellijk uit onder koud water om zoveel mogelijk van het sop en de kleurstoffen te verwijderen (ook al zie je niet meteen vlekken).

Stap 2: Voorbehandeling

Zie je toch al een vlek? Breng dan een kleine hoeveelheid afwasmiddel aan op de vlek en laat het enkele minuten inwerken.

Stap 3: Wassen

Was het kledingstuk onmiddellijk op de juiste temperatuur volgens het waslabel.

Algemene tips

  • Probeer altijd zo snel mogelijk actie te ondernemen wanneer er vlekken op je kleding verschijnen, omdat dit de kans op volledige verwijdering vergroot.
  • Test altijd een kleine, onopvallende plek op de stof voordat je een product op de hele vlek aanbrengt, om ervoor te zorgen dat het middel de stof niet beschadigt.
  • Lees en volg de instructies op het etiket van het kledingstuk en de vlekkenverwijderaar om de beste resultaten te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − zes =