5 handige tips om te wassen na de reis

Wassen na de reis

Je hebt een deugddoende vakantie gehad en je komt terug met een ontspannen hoofd en lijf. Je hebt een bagage vol nieuwe herinneringen mee… En een hoop vuile was! Bij heel wat mensen is ‘wassen na de reis’ letterlijk een berg waar ze tegenop kijken.

Daarom geven we je graag enkele tips om sneller de was te doen na de reis.

Zorg voor vertrek voor een lege wasmand

In de blog “Schoonmaken voor je op vakantie gaat” gaven we al aan dat een lege wasmand voor je op reis vertrekt een belangrijk taakje is. Niet alleen omdat je dan minder wasgoed hebt als je terug komt na een fijne vakantie, maar ook omwille van schimmels en bacteriën die circuleren in het vuile wasgoed.

En als je thuis komt van de reis zul je dankbaar zijn dat er thuis niet nóg meer wasgoed op je ligt te wachten. 😉

Was op reis

Natuurlijk is het de bedoeling om op vakantie te ontspannen en niet om voortdurend aan huishoudelijke taken te denken en te wassen. Maar als je op jouw vakantiebestemming de mogelijkheid hebt om tussendoor snel een wasje te draaien, maak er dan gebruik van. Het zorgt voor minder vuil wasgoed bij thuiskomst en dus ook voor minder werk. Eventueel kan je zelfs een klein handwasje doen om nadien het textiel te laten drogen in het zonnetje. Wasstrips zijn ideaal om mee te nemen op reis omdat ze compact zijn, niets wegen en handig zijn voor de wasmachine en handwasjes.

Sorteer de was

Op reis kan je ervoor kiezen om alle vuile was in één waszak te steken, maar je kan de was ook al op vakantie sorteren door verschillende waszakken mee te nemen. Ter plaatste kan je dan al de witte, donkere en gekleurde was sorteren zonder dat het je extra tijd kost. Bij thuiskomst hoef je dan geen aparte stapels meer te maken en kan je direct beginnen wassen per kleur.

Wat wel belangrijk is: was eerst de vochtige kledij (bijvoorbeeld van zwemkledij). Als je dit te lang laat liggen, gaat het stinken en stikken.

Handige wastips

Wanneer je merkt dat wasgoed echt niet meer fris ruikt, kan je een beetje PowAir Penetrator bij je wasmiddel doseren. Dit zorgt ervoor dat de stankmoleculen geneutraliseerd worden.

Heb je vlekken van ijsjes, gras, zweet of zonnecrème? Dan kan je ossengalzeep gebruiken om de vlekken eruit te krijgen.
Als laatste kan je wasparfum kiezen die je doet denken aan je vakantie/zomer. Je voegt de wasparfum in het bakje van de wasverzachter en je zal de vakantie nog weken in je kledij ruiken.

Probeer ineens door te werken

Hoe sneller je door de wasklus heen bent hoe beter. Zo kan je – als de wasmachine opstaat – al je koffers weer schoonmaken. Ga er even met de stofzuiger door om al het zand eruit te halen, leg er een zakje met geurkorrels in en berg ze op. Op deze manier heb je bij de volgende vakantie weer een goed geurende koffer.

Gebruik ook wat meer je droogkast, dan is het wasgoed sneller droog. Als je wollen drogerballen gebruikt, zal je merken dat het textiel minder kreukt. Als je de was dan meteen opvouwt, spaar je weer een hoop strijkwerk uit. Wassen, drogen, opvouwen, in de kast leggen & ‘t is weer allemaal netjes en opgeruimd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + zeventien =