Een stinkende vuilbak voorkomen

Een stinkende vuilbak voorkomen

Een vuilbak kan erg stinken en tijdens de zomermaanden is het vaak nog erger. Niet alleen de stank kan verschrikkelijk zijn maar ook maden en vliegen verzamelen zich tussen het afval. Wij geven graag enkele tips zodat afval weggooien geen vreselijk klusje meer is.

Stank verwijderen uit de vuilbak

Reinig, na het ledigen, de vuilbak van binnen en van buiten. Gebruik hiervoor lauwwarm water in combinatie met baking soda, groene zeep of panamazeep. Wist je trouwens dat baking soda niet alleen een prima poetsmiddel is maar ook helpt bij het verwijderen van vieze geurtjes? Als de stank toch te fel aanwezig is, kan je PowAir Penetrator in de bak sprayen om de geur te elimineren. Zorg dat de container goed is opgedroogd vooraleer je ‘m terug gaat vullen met afval.

Help! Maden in de vuilbak

Als je last hebt van maden brengt azijn redding. Na het ledigen van je afvalcontainer kan je ‘m vullen met heet water en schoonmaakazijn, vervolgens sluit je het deksel. Zo dood je eenvoudig de maden. Wist je trouwens dat je een sneetje brood doordrenkt met azijn bovenop je afval kan leggen om vliegen op afstand te houden?

Als er klimop of lavendel in je tuin groeit, kan je ook altijd verse takken in je container gooien. Klimop is giftig voor larven en de geur van lavendel vinden ze vreselijk. Het fungeert dus als een natuurlijke bestrijder.

Tips om stank in de vuilbak te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom hebben we enkele tips om een stinkende vuilbak te vermijden:

  • Vuilbakken zet je best niet in de zon of nabij de verwarming. Warmte zorgt ervoor dat het broedproces veel sneller gaat. Een vuilbak zet je dus best op een droge, donkere en koele plek.
  • Spuit je vuilbak na het ledigen regelmatig uit met een tuinslang.
  • Leg op de bodem een laagje krantenpapier. Dit zorgt ervoor dat er geen restjes vuil blijven liggen onderaan in de vuilbak. Ook een laagje gedroogd gras kan helpen. Het absorbeert het vocht dat vaak in eten achterblijft. Zo voorkom je vliegen en maden.
  • Afval dat snel gaat stinken (vb: vlees, vis) kan je in krantenpapier wikkelen alvorens je het in de vuilbak gooit.
  • Heb je een kat of ben je een fervente koffiedrinker? Kattenbakvulling en koffiedik zijn ideaal om slechte geuren te absorberen. De korrels nemen ook de sappen van de etensresten op.

Lekkere geur

Een vuilnisbak die goed ruikt lijkt onmogelijk. Maar als je rekening houdt met voorgaande tips vermijd je slechte geuren. Het is zelfs mogelijk om dan een goede geur toe te voegen. Vooraleer je een nieuwe zak in de bak hangt, kan je wat geurkorrels onderaan strooien. Of je kan wat etherische olie of wasparfum op een stukje keukenpapier druppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 14 =