Tips om meer geur aan textiel te geven

Tips om meer geur aan textiel te geven

Geur speelt, bewust en onbewust, een essentiële rol in ons dagelijks leven. Het kan herinneringen oproepen, stemmingen beïnvloeden en zelfs de algehele sfeer in een ruimte verbeteren. Een effectieve manier om geur in je dagelijks leven te integreren, is door deze toe te voegen aan je textiel. Of het nu gaat om kleding, beddengoed of badhanddoeken. We geven je enkele tips om je wasgoed nog beter en vooral langer te laten ruiken.

Geur geven tijdens het wassen

  • Doseer de juiste hoeveelheid wasmiddel: teveel wasmiddel zorgt ervoor dat er veel zeepresten zullen achter blijven in je machine en leidingen. Vetluis kan hierdoor ontstaan en bijgevolg voor een onaangename geur zorgen. Wasstrips zijn een goede oplossing om eenvoudig en correct te doseren.
  • Bij gebruik van wasparfum kan je je eigen geurintensiteit bepalen. We raden aan om van start te gaan met 10 ml, maar voor een intense geursterkte kan je tot 20 ml doseren. Onze geurwijzer is een handig hulpmiddel om je favoriete geur te ontdekken.
  • Was niet op te hoge temperatuur. Wanneer je tussen 30 – 60 graden wast, zal de geur beter behouden blijven. Een maandelijkse reiniging van de wasmachine is wel noodzakelijk.
  • Haal je wasgoed zo snel mogelijk uit de wasmachine. Als het te lang blijft zitten, zal het natte textiel muf ruiken.
  • Voeg geurkorrels toe in de droogkast. De geurige oliën die in de korrels zijn verwerkt, zullen langzaam vrijgegeven worden tijdens het droogproces. Doe een kleine hoeveelheid korrels in een stoffen zakje en gooi het samen met je wasgoed in de droger.

Na het wassen

  • Geurkaarten, ook wel bekend als geurhangers, zijn speciaal ontworpen om aan een kleerhanger in je kast te hangen. De kaarten zijn doordrenkt met geurige oliën en kunnen je kleding en textiel subtiel parfumeren. Wat geurkaarten zo handig maakt, is dat ze niet alleen helpen bij het fris houden van je kleding, maar ook ongewenste geuren in de kast kunnen absorberen. Dit is vooral nuttig in vochtige omgevingen of kasten waarin je schoenen en andere items opslaat die geuren kunnen afgeven.
  • Geurzakjes zijn kleine zakjes gevuld met geurige materialen, zoals lavendelbloemen, gedroogde kruiden of aromatische oliën. Leg een geurzakje in je kast, lade of tussen je kledingstukken. Hierdoor krijgt je textiel een aangename geur en blijft het langer fris ruiken. Je kunt zelf geurzakjes maken door een stukje stof te vullen met gedroogde kruiden en bloemen, en deze dicht te binden met een lint.
  • Etherische oliën zijn krachtige en natuurlijke geuren die het textiel een heerlijk aroma kunnen geven. Voeg een paar druppels van je favoriete essentiële olie, zoals lavendel, rozemarijn of sinaasappel, toe aan een spuitfles met water. Besproei lichtjes je textiel en laat het drogen voordat je het gebruikt of opbergt. Zorg ervoor dat je de olie gelijkmatig verspreidt om vlekken te voorkomen.
  • Textielsprays zijn handige en doelgerichte producten die speciaal zijn ontworpen om textiel op te frissen en een heerlijke geur te geven. Spuit de spray gelijkmatig over je kleding of textiel en laat het drogen. Textielsprays bieden ook een praktische oplossing voor het opfrissen van kleding die je maar kort hebt gedragen en die daardoor nog niet echt vuil is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 7 =