Kosten besparen met wasstrips

Kosten besparen met wasstrips

In een wereld waarin we voortdurend zoeken naar manieren om kosten te besparen, is het gebruik van wasstrips een slimme en eenvoudige oplossing. Wasstrips worden steeds populairder en zijn een prima alternatief voor vloeibaar wasmiddel en waspoeder. Ze zorgen voor een hele gemakkelijke manier van wassen: ze zijn eenvoudig te doseren, compact om op te bergen en ze zorgen voor weinig afval.

In deze blog geven we je een aantal tips om kosten te besparen door het correcte gebruik van wasstrips.

Doseren

Vloeibare wasmiddelen en waspoeders hebben de neiging om overgedoseerd te worden. Met wasstrips gebeurt dit minder omdat ze vooraf gedoseerd zijn en precies de juiste hoeveelheid wasmiddel bevatten voor een normale wasbeurt. Dit voorkomt verspilling en zorgt ervoor dat je elke cent van je wasmiddel benut. Ook zal het correct doseren van wasmiddel ervoor zorgen dat je kleding én wasmachine langer meegaan.

Vlekken voorbehandelen

Door vlekken te behandelen vooraleer je het in de wasmachine steekt, bespaar je geld en zullen wasstrips effectiever werken. Vaak hebben mensen de neiging om extra wasmiddel te doseren en op een hogere temperatuur te wassen als het textiel vuil is. Dit zal niet alleen het energieverbruik de hoogte in jagen, het zorgt er ook voor dat je kledij sneller verslijt.

Als je vlekken behandelt met bijvoorbeeld ossengalzeep, baking soda of citroenzuur, hoef je geen extra wasstrips te doseren en mag je gewoon op 30 of 40 graden blijven wassen.

Wasmachine te vol

Zorg ervoor dat je de wasmachine niet overlaadt. Als je het te vol steekt, zal de kledij niet schoon worden omdat het water en de zeep niet overal bij geraken.

Tip: zorg dat je nog een vuist kan steken tussen het textiel en de bovenkant van de wasmachine.

Gebruik wasballen en wasstrips

Wasballen zijn kleine siliconen balletjes die je telkens opnieuw mee in de wasmachine gooit. Ze zorgen ervoor dat ze vuil los maken van textielvezels waardoor de wasprestaties verbeteren. Het zal niet alleen het wasgoed zachter maken, maar het zorgt er ook voor dat wasmiddelresten beter worden weggespoeld.
Daarnaast hebben de balletjes ook een anti-kalk werking waardoor de wasmachine langer meegaat.

Omdat wasballen het vuil mechanisch losmaken van textielvezels, zal je ook minder wasstrips nodig hebben. Een duurzaam hulpmiddeltje dus!

Energie besparen

Wasstrips zijn speciaal ontworpen om ook effectief te werken in koud water. Wassen op lagere temperaturen vermindert het energieverbruik van je wasmachine. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening.

Zorg er wel voor dat je minstens 1x per maand de wasmachine reinigt op 90 graden om de achtergebleven huidschilfers en wasmiddelresten te verwijderen. Anders loop je het risico dat de wasmachine en wasgoed begint te stinken.

Langere levensduur

Wasstrips zijn doorgaans zachter voor je wasmachine dan vloeibare wasmiddelen. Ze bevatten minder agressieve chemicaliën en resulteren daardoor in minder slijtage aan de onderdelen van de machine. Een langere levensduur van de wasmachine betekent: minder kosten voor reparaties.

Wasstrips zijn ook zacht voor kleding en zorgen ervoor dat stoffen minder snel slijten. Dit betekent dat je kleding langer meegaat voordat je ze moet vervangen. Minder kleding kopen is een directe manier om geld te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =